Követem Élet + Stílus Alig lehet követni, hogyan lopnak egymástól a közösségi oldalak

Alig lehet követni, hogyan lopnak egymástól a közösségi oldalak

Promóció

Folyamatos, kívülről szemlélve nevetséges harc dúl a felhasználók elszipkázásáért.

Mindenki mindenki farkasa

Promóció
- Advertisement -

Nem rendkívüli jelenség, hogy a közösségi oldalak megpróbálnak minden bevált trükköt lenyúlni egymástól. Az Instagram Sztori funkcióját alapvetően a Snapchattől kölcsönözték. A TikTok hamarosan új külsőt kap, ami megközelítőleg az Instagramra emlékeztet.

Taylor Lorenz on Twitter

Looks like TikTok is redesigning user profiles to look almost exactly like Instagram (new design vs old)

Persze az utóbbi platformot se kell félteni!

Évekkel ezelőtt záporoztak a cikkek, hogy a fiatalok inkább az Instagramra távoznak, mert a Facebook-ot „öregesnek” érzik. A legnagyobb közösségi oldal a legszokványosabb módon iktatta ki a konkurenst: felvásárolta. Igaz, ez még azelőtt történt, hogy elkezdett esni a Facebook népszerűsége.

A Vine rövid videóival még az Instagram vette fel harcot: képeken kívül már mozgóképet is meg lehetett náluk osztani. Előbbi tönkrement, az ott népszerű tartalomgyártók pedig a YouTube-on kísérelték meg újratervezni magukat.

Aktivizmustól a kémkedésig

Logan Paul is a Vine-on kezdte. A legnagyobb médiavisszhangot a hírhedt japán „öngyilkos erdőben” véghez vitt ámokfutásával érte el. A Pikachu-sapkában bolondozó huszonéves társaival egy akasztott hullába botlott. A holttestet úgy videózták le, mintha valami bazári látványosság lett volna. Logan Pault leginkább kiskorúak követik, a Youtube-on megosztott videó ezért is váltott ki akkora felháborodást.

HALOTTAT POSZTOLT A YOUTUBER! (LOGAN PAUL)

LOGAN PAUL DRÁMA!!444 Jól indul 2018 a Youtube-on… Kommenteld mit gondolsz a témáról! Iratkozz fel és lájkold, ha tetszett! 🙂 Patreon: https://www.patreon…

Térjünk vissza a TikTok-ra! Itt a tartalomgyártók legtöbbször különböző film- és zenerészletekre tátognak rá. A videók 15 másodpercesek. Az oldal fő vonzerejét a magas nézettségi számok gyors elérhetősége jelenti.

TikTok, ahol a Z generáció hozza a szabályokat / ContextUs

Míg nemrég az 1995 előtt született generáció hozta az internet szabályait, azóta a Z generáció átvette a hatalmat, és többségük olyan applikációkat ural, amiről a mai 20-as, 30-as korosztály azt se tudja, hogy pontosan micsoda. Az egyik ilyen applikáció a Látva a videókra kapott lájkok számát, amely néha meghaladja a több ezret, érezhetően valamilyen változás van kialakulóban a virtuális térben.

A TikTok-kal talán nem is ez a legnagyobb gond. Az elmúlt hónapokban egyre többet lehetett arról hallani, hogy a kínai tulajdonú céget adatlopással vádolják. Egy amerikai lány azt állítja, a mobiljára letöltött applikáció önmagát regisztrálta, ami ezután elkezdett adatokat gyűjteni róla. Mások szerint a kémprogramok célja az volt, hogy megtudják a kliensekről, milyen weboldalakat látogatnak.

US teenager’s TikTok video on Uighur ‘concentration camps’ in China goes viral | The World

A US teenager whose TikTok video about the detention of Uyghur Muslims in China went viral says her account had been blocked by the Chinese-owned social netw…

A TikTokon lett virális az a videó is, ahol egy amerikai lány sminktippnek álcázva beszélt az ujgur helyzetről. Az iszlámhívő ujgurokat a Kínai Népköztársaság veszélyesnek érzi a többségi han népcsoportra. Faji-vallási üldöztetés miatt akár 1 millió ember is átnevelő táborokban tartózkodhat.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3