Alig lehet követni, hogyan lopnak egymástól a közösségi oldalak

Folyamatos, kívülről szemlélve nevetséges harc dúl a felhasználók elszipkázásáért.

Mindenki mindenki farkasa

Nem rendkívüli jelenség, hogy a közösségi oldalak megpróbálnak minden bevált trükköt lenyúlni egymástól. Az Instagram Sztori funkcióját alapvetően a Snapchattől kölcsönözték. A TikTok hamarosan új külsőt kap, ami megközelítőleg az Instagramra emlékeztet.

No Title

Looks like TikTok is redesigning user profiles to look almost exactly like Instagram (new design vs old) pic.twitter.com/uQAHPwaZoh

Persze az utóbbi platformot se kell félteni!

Évekkel ezelőtt záporoztak a cikkek, hogy a fiatalok inkább az Instagramra távoznak, mert a Facebook-ot „öregesnek” érzik. A legnagyobb közösségi oldal a legszokványosabb módon iktatta ki a konkurenst: felvásárolta. Igaz, ez még azelőtt történt, hogy elkezdett esni a Facebook népszerűsége.

A Vine rövid videóival még az Instagram vette fel harcot: képeken kívül már mozgóképet is meg lehetett náluk osztani. Előbbi tönkrement, az ott népszerű tartalomgyártók pedig a YouTube-on kísérelték meg újratervezni magukat.

Aktivizmustól a kémkedésig

Logan Paul is a Vine-on kezdte. A legnagyobb médiavisszhangot a hírhedt japán „öngyilkos erdőben” véghez vitt ámokfutásával érte el. A Pikachu-sapkában bolondozó huszonéves társaival egy akasztott hullába botlott. A holttestet úgy videózták le, mintha valami bazári látványosság lett volna. Logan Pault leginkább kiskorúak követik, a Youtube-on megosztott videó ezért is váltott ki akkora felháborodást.

HALOTTAT POSZTOLT A YOUTUBER! (LOGAN PAUL)

LOGAN PAUL DRÁMA!!444 Jól indul 2018 a Youtube-on… Kommenteld mit gondolsz a témáról! Iratkozz fel és lájkold, ha tetszett! 🙂 Patreon: https://www.patreon…

Térjünk vissza a TikTok-ra! Itt a tartalomgyártók legtöbbször különböző film- és zenerészletekre tátognak rá. A videók 15 másodpercesek. Az oldal fő vonzerejét a magas nézettségi számok gyors elérhetősége jelenti.

TikTok, ahol a Z generáció hozza a szabályokat / ContextUs

Míg nemrég az 1995 előtt született generáció hozta az internet szabályait, azóta a Z generáció átvette a hatalmat, és többségük olyan applikációkat ural, amiről a mai 20-as, 30-as korosztály azt se tudja, hogy pontosan micsoda. Az egyik ilyen applikáció a Látva a videókra kapott lájkok számát, amely néha meghaladja a több ezret, érezhetően valamilyen változás van kialakulóban a virtuális térben.

A TikTok-kal talán nem is ez a legnagyobb gond. Az elmúlt hónapokban egyre többet lehetett arról hallani, hogy a kínai tulajdonú céget adatlopással vádolják. Egy amerikai lány azt állítja, a mobiljára letöltött applikáció önmagát regisztrálta, ami ezután elkezdett adatokat gyűjteni róla. Mások szerint a kémprogramok célja az volt, hogy megtudják a kliensekről, milyen weboldalakat látogatnak.

US teenager’s TikTok video on Uighur ‘concentration camps’ in China goes viral | The World

A US teenager whose TikTok video about the detention of Uyghur Muslims in China went viral says her account had been blocked by the Chinese-owned social netw…

A TikTokon lett virális az a videó is, ahol egy amerikai lány sminktippnek álcázva beszélt az ujgur helyzetről. Az iszlámhívő ujgurokat a Kínai Népköztársaság veszélyesnek érzi a többségi han népcsoportra. Faji-vallási üldöztetés miatt akár 1 millió ember is átnevelő táborokban tartózkodhat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból