A kormány hivatalos oldalán közzétették a koronavírus-fertőzésben elhunytak nemét, korát és betegségét. Korábban csak a származását lehetett tudni.

Változás lépett életbe

Mint bejelentette a Koronavírus Sajtóközpont, keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatainak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme és a krónikus alapbetegségek is. Az átállás miatt néhány órára nem lesz elérhető koronavirus.gov.hu honlap. A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek.

Koronavirus Hirek Magyarorszagon Halottak Szama
Képünk Illusztráció / Fotó: Mti / Balogh Zoltán

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb.

Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük, írják.

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek. Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.

A Koronavírus Sajtóközpont kedd reggeli ígéretének megfelelően 12 óra előtt már elérhetővé vált a hivatalos honlapon annak a 16 elhunytnak a neme, kora és alapbetegsége, akik koronavírus-fertőzés miatt vesztették életüket Magyarországon. A főoldalról a magyarországi számoknál, az „elhunytak”–ra kattintva találhatóak meg az adatok.

Újabb haláleset kedden

Keddre újabb ember vesztette életét a koronavírus miatt, az 59 éves nő alapbetegségeinél többek között a COPD és a vesetranszplantáció is szerepelt.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Müller Viktor vezető kutató ígéretes eredményekről beszélt az InfoRádiónak. Mint mondta, van néhány olyan hatóanyag, amelynek „tesztelése már ott tart, hogy kliensekben próbálják ki, állatoknál már ígéretes eredményeket hozott, rokon vírusoknál hatásosnak tűnt. Ha a további eredmények is jók, egy kész gyógyszer van a kezünkben.”

Ha pedig kíváncsi vagy arra a videóra, ami bemutatja, hogyan támadja le a teljes tüdőt az új koronavírus, ebben a cikkünkben írtuk meg.

Magyarországon elhunytak neme, kora, betegsége

 Nem Kor Alapbetegségek
 1. 76 Szív- és érrendszeri
 2. 65 Rosszindulatú daganat
3. Férfi 74 Szív- és érrendszeri
4. Férfi 79  Szív- és érrendszeri
5. Férfi 68  Szív- és érrendszeri
6. 41  Magas vérnyomás
7. Férfi 38 Krónikus pancreatitis, alkoholos májkárosodás
8. Férfi 53  Szív- és érrendszeri
9. 90 Aorta stenosis, ISzB, magas vérnyomás, pitvarfibrilláció
10. Férfi 75  Magas vérnyomás
11. Férfi 80 nincs adat
12. Férfi 73 ISZB, encephalopathia, hepatopathia, érszűkület, hypothyreosis
13. 86 TBC, LC, PE, HT, DM, diab. polyneuropathia, MVT
14. Férfi 92 Allergiás asthma, stroke, pacemaker
15. Férfi 94  COPD
16. 59 Vesetranszplantált, cukorbeteg, COPD, ISZB, magas vérnyomás

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet