Ismét hackertámadás érte a KRÉTÁ-t, valaki behatolt az enapló-rendszerbe, és rajzból egyeseket osztogatott a tanulóknak.

Szerda éjszaka újból hackertámadás érhette a KRÉTA rendszerét, ugyanis a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium egyik osztályának diákjai között több egyest is kiosztottak rajz tantárgyból, írjaBlikk

Az iskola harmadik osztályának tanulói kellemetlen meglepetésre ébredhettek, többen egyeseket kaptak vizuális kultúra tantárgyból, volt, aki egy éjszaka alatt nem is egyet. A dolgozat témájánál az szerepel, hogy “Bendzsi a hecker”.

Mivel az osztályzatokat csupán egy tantárgyból kapták a gyerekek, valamint a támadó neve csupán a dolgozat témájánál szerepel, és nem a tanár nevénél, amely magasabb szintű hozzáférést igényelne, feltételezhető, hogy nem az egész rendszert törték fel, hanem valaki megszerezhette az iskola egyik tanárának jelszavát, amellyel visszaélt.

Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerben tárolják a diákok valamennyi személyes adatát, valamint a családjukra vonatkozó információkat is. A KRÉTA fejlesztőcégét, az eKRÉTA Informatikai Zrt.-t még szeptemberben érte adathalász-támadás, amelyben a regisztráltakról az összes tudnivalóhoz hozzáférhettek a támadók.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet