Kristen Stewart új filmjében Savannah Knoop szerepét alakítja, aki 6 éven át JT LeRoynak adta ki magát.

Hirdetés

A JT LeRoy című film megtörtént eseményeken alapul. Egy ’90-es évekbeli írónő, Laura Albert találta ki JT LeRoyt, mint írói álszemélyiséget. Története a rendezők számára is inspirációt jelentett, hiszen Albert sógornője adta ki magát LeRoynak, és jelent meg a nyilvánosság előtt, természetesen álruhában. A kalandos sztoriból idén film készült, Laura szerepében Laura Dern látható, Svannah Knoop-et, azaz LeRoyt pedig Kristen Stewart alakítja.

Kristen Stewart / Fotó: WallpaperSite

Stewart az elmúlt években nem csupán a nagy népszerűségnek örvendő Alkonyat-filmek miatt szerepelt rendszeresen a lapok címlapján, hanem felvállalt biszexualitásával is adott rá okot. A konzervatív világnak bemutatva, a színésznő úgy döntött, köszöni szépen, de a saját útját szeretné járni, amibe belefér, hogy azzal éljen együtt, akivel szeretne. Egy nemrég adott interjúban a nemi sztereotípiákról beszélt, amely a film kapcsán nagyon is releváns.

Ez egy tanulási folyamat. Könnyű felfújni a komplexitása miatt, és hogy mennyire egyedi mindenki számára. De úgy gondolom, ha törődsz másokkal és időt szánsz rájuk, akkor megkérdezheted: hogy szeretnéd, hogyan szólítsalak? […] Talán még egy percet kellene adnunk a másiknak és többet tanulnunk egymásról

– magyarázta Stewart a sztereotípiákról.

A filmipar 6 szexuális tabut ledöntő alkotása / ContextUs

Ahogy változnak a generációk, úgy emelkedik a nézők ingerküszöbe is, és ezzel együtt sorra dőlnek le a filmvásznon az egyes tabuk. Amit régebben még a legmerészebb filmesek sem mertek megmutatni, azok mára beépültek a filmes kelléktárba. Kik voltak azok az alkotók, akik a tabuk ledöntésével új utakat nyitottak a filmesek számára.

A forgatáson az igazi Knoop is rendszeresen jelen volt, ezért Stewart lehetőséget kapott, hogy megtárgyalja vele a szerepét, ami nagyon ritka, ha valaki valódi személyt alakít. A színésznő szerint ez azért is nagyon szerencsés, mert ez egy olyan történet, amellyel sokan azonosulni tudnak, Knoop valódi jelenléte pedig csak fokozta valódiságát.

Ha még nem láttad a JT LeRoy előzetesét, most megnézheted!

J.T. LeRoy Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers

Check out the official JT LeRoy trailer starring Kristen Stewart! Let us know what you think in the comments below. ► Sign up for a Fandango FanAlert for JT LeRoy: https://www.fandango.com/jt-leroy-218149/movie-overview?cmp=MCYT_YouTube_Desc Want to be notified of all the latest movie trailers? Subscribe to the channel and click the bell icon to stay up to date.

Hirdetés