A Harry Potter-filmek Barty Kuporja (Barty Crouch) vagy a Doctor Who doktora és narrátora, David Tennant falán lóg Kujbus János debreceni festő két képe.

Kujbus János meghatározó, jellegzetes személyisége a képzőművészek debreceni középnemzedékének. Képei könnyen azonosíthatók, egyértelműen felismerhetők: színesek, fotószerűen pontosak, jellemző rájuk egyfajta hiperrealizmus és némi szürrealista játékosság, írja a Dehir.

David Tennant Harry Potter Barty Kupor Doctor Who
David Tennant, A Doctor Who És A Harry Potter Sztárja / Fotó: Getty Images

Korábban Drezdában élt és ott működtetett galériát Kujbus János, aztán hazatért és azóta itthon alkot. Szülővárosában viszonylag ritkán jelenik meg munkáival, az internet jóvoltából azonban sikeresen vonzza magára külföldi magazinok, szaklapok szerkesztőinek figyelmét.

Kujbus János Festő
Kujbus János: Bridegroom / Jeune Marié

Azonban nem csak a cívisváros és a magyarok érdeklődését keltette fel, hanem Georgia Moffet (Four Weddings, Miss Marple történetei) színésznőét is. Azonban nem magának, hanem férjének, David Tennant színésznek vásárolta meg a műveket.

Kujbus János
Kujbus János Festő Munka Közben / Fotó: Art Finder

Kujbus János nem először tűnik fel brit körökben, hiszen három éve a brit művészeti magazin, az Inside Artists is figyelt fel rá, szerkesztői két oldalt szenteltek a debreceni festő művészetének bemutatására. Ezt követően, még abban az évben a szintén brit Art Reveal Magazine is foglalkozott Kujbus munkásságával.

David Tennant játszott többek között a Harry Potter és a Tűz Serlegében, a Star Wars – A klónok háborújában, a Két királynőben, a Doctor Who és a Jessica Jones sorozatokban.

A debreceni művész számára igazi megtiszteltetés ez a lehetőség, hiszen David Tennant nagy kedvencei közé tartozik.

Móré Mihály festő, aki szembekerült a “hivatalosságokkal” és nem kapott állami díjat

Áfra János költő, művészeti író megnyitója előtt hangfelvételről idézték fel Móré Mihály nak a művészetéről vallott szavait. ContextUs: A Rítus születését megelőzően néhány hónapot tölthettél külföldön a második kötettel elnyert Horvát Péter Irodalmi Ösztöníjnak köszönhetően. Mennyiben segítették, esetleg hátráltatták az új élmények, az ismeretlen helyszín az írás folyamatát?

Mint a Dehirnek elárulta, épp a napokban kezdte nézni Az elveszett próféciák című, Neil Gaiman és Terry Prachett őrületes regényéből készült sorozatot, melynek a brit sztár az egyik főszereplője, itt, a Földön boldogan lébecoló pokolbéli démont alakítja.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.