Nézem Képzőművészet Magyar festő képei lógnak a Harry Potter és a...

Magyar festő képei lógnak a Harry Potter és a Doctor Who sztárjának londoni falán

Promóció

A Harry Potter-filmek Barty Kuporja (Barty Crouch) vagy a Doctor Who doktora és narrátora, David Tennant falán lóg Kujbus János debreceni festő két képe.

Promóció
- Advertisement -

Kujbus János meghatározó, jellegzetes személyisége a képzőművészek debreceni középnemzedékének. Képei könnyen azonosíthatók, egyértelműen felismerhetők: színesek, fotószerűen pontosak, jellemző rájuk egyfajta hiperrealizmus és némi szürrealista játékosság, írja a Dehir.

David Tennant, a Doctor Who és a Harry Potter sztárja / Fotó: Getty Images

Korábban Drezdában élt és ott működtetett galériát Kujbus János, aztán hazatért és azóta itthon alkot. Szülővárosában viszonylag ritkán jelenik meg munkáival, az internet jóvoltából azonban sikeresen vonzza magára külföldi magazinok, szaklapok szerkesztőinek figyelmét.

Kujbus János: Bridegroom / Jeune marié

Azonban nem csak a cívisváros és a magyarok érdeklődését keltette fel, hanem Georgia Moffet (Four Weddings, Miss Marple történetei) színésznőét is. Azonban nem magának, hanem férjének, David Tennant színésznek vásárolta meg a műveket.

Kujbus János festő munka közben / Fotó: Art finder

Kujbus János nem először tűnik fel brit körökben, hiszen három éve a brit művészeti magazin, az Inside Artists is figyelt fel rá, szerkesztői két oldalt szenteltek a debreceni festő művészetének bemutatására. Ezt követően, még abban az évben a szintén brit Art Reveal Magazine is foglalkozott Kujbus munkásságával.

David Tennant játszott többek között a Harry Potter és a Tűz Serlegében, a Star Wars – A klónok háborújában, a Két királynőben, a Doctor Who és a Jessica Jones sorozatokban.

A debreceni művész számára igazi megtiszteltetés ez a lehetőség, hiszen David Tennant nagy kedvencei közé tartozik.

Móré Mihály festő, aki szembekerült a “hivatalosságokkal” és nem kapott állami díjat

Áfra János költő, művészeti író megnyitója előtt hangfelvételről idézték fel Móré Mihály nak a művészetéről vallott szavait. ContextUs: A Rítus születését megelőzően néhány hónapot tölthettél külföldön a második kötettel elnyert Horvát Péter Irodalmi Ösztöníjnak köszönhetően. Mennyiben segítették, esetleg hátráltatták az új élmények, az ismeretlen helyszín az írás folyamatát?

Mint a Dehirnek elárulta, épp a napokban kezdte nézni Az elveszett próféciák című, Neil Gaiman és Terry Prachett őrületes regényéből készült sorozatot, melynek a brit sztár az egyik főszereplője, itt, a Földön boldogan lébecoló pokolbéli démont alakítja.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3