Tudományosan bizonyított, hogy a zöldségek többsége a legegészségesebb ételek táplálékok közé sorolandó.
Egy tanulmány azonban kimutatta, hogy nem minden zöldség egyformán jó a szervezetnek, sőt, egyik fajtája kifejezetten ártalmas, mivel elhízáshoz vezet. A tanulmány már több mint 20 éve vizsgál 130.000 felnőttet és azok étkezési szokásait. A kutatók pedig folyamatosan összesítik az étrend és az elhízás közti kapcsolatot, így könnyen megállapíthatták, melyek azok az élelmiszerek, melyek nem engednek formában maradni.
A tanulmány szerint létezik a zöldségeknek egy bizonyos csoportja, mely túlsúly kialakulásához vezet. Ez pedig a keményítőt tartalmazó zöldségek csoportja, melyek magas glikémiás indexszel rendelkeznek, hirtelen megnövelik a vércukorszintet, ezzel pedig arra ösztönöznek, hogy még többet együnk.

Kapcsolódó cikk

Fozes, Fozesi Tippek, Zoldsegek

6 zöldség, amiket eddig rosszul főztél

A tökéletes kelbimbó enyhén pirított. A tökéletességet azonban nem adják könnyen.

Elolvasom a cikket »
Ezek közül is a legrosszabbnak a kukoricát értékelték, amit a burgonya és a borsó követ. A kukorica a legkárosabb, 4 év alatt 2 kiló súlyfelesleget okozott. Ez persze nem azt jelenti, hogy teljesen ki kell iktatnunk az étrendünkből. A kukorica sok életfontosságú tápanyagot tartalmaz és részét képezheti egy kiegyensúlyozott étrendnek. Csak vegyük figyelembe a mértéket! Ha mérsékeljük a keményítőben bővelkedő zöldségek fogyasztását, a súlyunk gyarapodásában nagy változásokat fogunk észrevenni.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet