Olyan korszakban élünk, amikor a külsődről való gondoskodás nem csupán normává, hanem kötelezővé is vált. Sokan azonban gyakran gondoljuk, hogy a testnek csak a látható részei, mint az arc, a nyak és a kéz igényelnek különös figyelmet.

Bright Side összegyűjtötte azokat a testrészeket, amelyek felfedhetik a valódi korunkat, és azt, hogy hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát. 

Szempilla

Kulso.megjelenes.kor .Oregedes.5
Az ösztrogén szintje, amely a bőr és a haj fiatalságáért és egészségéért felelős hormon, az életkorral fokozatosan csökken. A szempilláidra is hatással van – rövidebbek, világosabbak és törékenyebbek lesznek.
Ennek elkerülése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy lefekvés előtt távolítsuk el a szemsminket, és ne használjunk túl gyakran szempilla-göndörítőt, mert az agresszív göndörítés károsíthatja, sőt eltörheti a szemhéjon lévő törékeny szőrszálakat. Ha a szempillája idővel meggyengült, a tápláló kondicionálók és szérumok segíthetnek helyreállítani állapotukat.

Szemöldök

Kulso.megjelenes.kor .Oregedes.4
Szemöldökünk ugyanebből az okból válik vékonyabbá, veszít fényéből és színéből. Ennek eredményeként szinte láthatatlanná válnak, így a szem kevésbé lesz kifejező.
Szemöldökét otthon is fellelhető termékekkel, vagy professzionális szépségápolási eljárásokkal állíthatod vissza az eredeti állapotba. Otthon szükséged lesz egy megfelelő árnyalatú ceruzára, egy jó ecsetre és egy fixáló zselére. Ha azonban radikálisabb módon szeretnéd korrigálni a helyzetet, aminek hosszan tartó hatása van, válaszd a szemöldök mikrobladingjét. Mielőtt azonban úgy döntenél, hogy elvégezteted ezt az eljárást, konzultálj egy bőrgyógyászral, hogy elkerüld a lehetséges szövődményeket.

Haj

Kulso.megjelenes.kor .Oregedes.3
Az ősz haj az öregedés egyik legszembetűnőbb jele. De ezen kívül a haj vastagsága és szerkezete is változik az életkorral. A haj vékonyabbá és világosabbá válik, és sok tüsző nem termel új szőrszálakat. Ennek eredményeként a haj mennyisége csökken, a fejbőr láthatóbbá válik.
Nem forgathatod vissza az időt, de lassíthatod a haj öregedését. Ehhez válaszd ki a megfelelő termékeket, ne feledkezz meg a hidratálásról és a táplálkozásról, ne használj túl sok sampont, és igyekezz legalább hetente kétszer hajat mosni.

Ajkak

Kulso.megjelenes.kor .Oregedes.2
Ajkaink az életkorral elvékonyodnak, körvonalaik pedig elmosódnak. Ennek az az oka, hogy szervezetünk kevesebb kollagént kezd termelni. Ez az anyag felelős a bőr szilárdságáért és rugalmasságáért, és formát ad az ajkaknak. Az ultraibolya fény is hozzájárul ehhez a folyamathoz. Káros hatással van a bőröd egészének állapotára.
Az ajkakat UV-szűrős balzsammal és rúzssal védheted meg a nap negatív hatásaitól. Ha pedig szeretnéd visszanyerni ajkaid friss megjelenését, válassz tartós sminket. Mielőtt azonban időpontot foglalnál erre az eljárásra, alaposan tanulmányozd át a lehetséges mellékhatásokat, és győződj meg arról, hogy a szakember rendelkezik igazolással.

Térd

Kulso.megjelenes.kor .Oregedes
A térdednek sokat kell mozognia, így nem meglepő, hogy a bőr nyúlik rajtuk. Ezenkívül a térd izmai és szalagjai az életkorral gyengülnek, ami befolyásolja a lábak megjelenését, fájdalmat és kényelmetlenséget okoz.
Sajnos lehetetlen fiatalabbá tenni a térdet. De megelőzheted öregedésüket, ha guggolásokkal, rendszeres sétával, kerékpározással erősíted az izmokat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.