Ez év sem telhet el KULTOK nélkül. A József Attila Kör és a KULTer.hu kortárs kultúrportál által szervezett konferencia fókuszában ezúttal a marketing, a brand és a kultusz fogalmai állnak: mennyiben és miképp érvényesíthetőek a jelenkori irodalom nemzetközi és hazai folyamatainak, jelenségeinek értelmezésében, az irodalomnépszerűsítés lehetőségeinek felmérésében és stratégiáinak kidolgozásában. Érdemes lesz az ideire is ellátogatni Debrecenbe március 18-án és 19-én.

Hirdetés

A tervezett – témához szorosan kapcsolódó – 15 perces előadások pontos címét és a hozzájuk tartozó 5-8 soros rezümét (a képviselt intézet/kutatóműhely nevével együtt) a következő e-mail címre kérik elküldeni: kulterportal@gmail.com, a jelentkezés határideje 2016. február 19. (péntek). A nem debreceni előadók számára szállást biztosítanak akár mindkét napra is, az útiköltséget megtérítik, illetve közös ebéddel és/vagy vacsorával is készülnek.

A debreceni Nagyerdei Víztorony ad otthont az ötödik, tehát jubileumi, Marketing, brand és kultusz a kortárs irodalomban című KULTOK konferenciának.

A tanácskozás célja, hogy rávilágítson az irodalmi marketing különféle megnyilvánulási formáiban rejlő lehetőségekre, továbbá a siker fogalmának kettős természetére, amely egyrészt a pozitív kritikák és díjak formájában érvényesülő szakmai elismeréseket, másrészt a szélesebb olvasókör elérésére képes brand működését jelenti.

A konferencián az irodalomtudomány és más diszciplínák – a szociológia, a kommunikáció- és médiatudomány, a pszichológia stb. – módszereinek alkalmazásával nyílik lehetőség megvizsgálni a terület különböző aspektusait, mondjuk egy-egy kortárs irodalmat népszerűsítő projekt, kiadói stratégia, szerteágazó életmű vagy brand alakulásának bemutatásán, elemzésén keresztül.

Az előadásokat a kérdéskörhöz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetések követik, ahol majd az irodalomnépszerűsítés területén aktív tevékenységet végző szervezők, kiadói szakemberek és szerzők osztják meg tapasztalataikat a közönséggel.

A szakmai programokon túl irodalomnépszerűsítő projektek és társművészeti események is helyet kapnak a kétnapos konferencián.

Forrás: KULTer.hu

Kép forrása: KULTer.hu

Hirdetés