Kurkó Zsolt lehet a séfek séfje a tokiói gasztrobajnokságon!

 Miután szeptemberben Európa legjobb “külföldi japán” séfje lett Kurkó Zsolt, szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen.

Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett az öltözettől kezdve, az előkészületeken át a főzési technikákig sok mindent pontozott.

Sushi Fotó sushi sei étterem
A sushi tradicionális Japán étel / Fotó: Sushi Sei étterem

Elmondta: tizenhat éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként – jegyezte meg.

Kurkó Zsolt 2018 legjobb “külföldi japán” séfje Európában

A Start Plusz vendége Kurkó Zsolt séf. IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.fa…

A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.

Érkezik a világ első sötétben világító rámen étterme

A Nakamura.ke Ami Sueki álma volt. Sueki a Coca-Cola dizájnere volt, és ő a avantgárd dizájn stúdió alapítója. Az egyedülálló étterem a Zoo as Zoo és a Dashboard közös, két évig tartó munkájának gyümölcse. A nudista étkezés rajongóit 2017 novembere óta várta az étterem Párizs keleti részén.

A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból