Eladóvá vált a néhai Kurt Cobain, a Nirvana zenekar frontember egykori háza.

Kurt Cobain Seatle-i házát árulják, nem is kevésért: 7 és fél millió dollárért (2,3 milliárd forint), írja a Loudwire. A 743 négyzetméteres, négy hálószobával és négy fürdővel rendelkező ingatlan 1902-ben épült házat 1994 januárjában vette meg a Nirvana frontembere.

Kurt Cobain Háza Nirvana Zenekar
Kurt Cobain, A Nirvana Zenekar Frontembere / Fotó: Getty Images

Feleségével, Courtney Love-val három hónapig éltek itt, majd itt talált rá egy villanyszerelő az énekes holttestére. Courtney Love 1997-ben eladta a házat.

Kurt Cobain hagyatékának tetemes része elpusztult egy tűzvészben

A Kurt Cobain által készített grafikák, saját kézzel írt szövegek mellett voltak zenekaros pólók, poszterek, sőt, még egy kanapé is, amin az énekes-gitáros aludt egyik haverjánál valamikor a nyolcvanas években. Ez szörnyű, remélem, az emberek biztonságban vannak – kommentelte az ügyet Krist Novoselic a Twitterjén.

Bár az olcsótól viszonylag messze van az ingatlan ára, ha azt nézzük, hogy néhány hónappal ezelőtt tízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (kb. 6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, amelyre Cobain 1990-ben egy filctollal írta fel a Nirvana egyik koncertjének dalsorrendjét, akkor elég sanszos, hogy egykori háza is gyorsan el fog kelni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk