Kurt Cobain haja és Paul McCartney korai fellépőzakója is kalapács alá kerül

Kurt Cobain haja és Paul McCartney fellépőzakója mellett közel 70 gitárt, aláírt lemezeket és Elvis Presley selyemingjét is megvásárolhatják a rajongók a szombaton záruló árverésen.

Kurt Cobain, Paul Mccartney, Elvis Presley, Eric Clapton, Bob Dylan

A rajongókból jól megélnek az árveréseket lebonyolító cégek, legyen szó filmes emléktárgyakról vagy a leghíresebb eredeti űrfotókról, hiszen ki ne szeretné gyűjteményét gazdagítani egy-egy ikonikus tárggyal.

Eddie Van Halen, Eric Clapton és az Aerosmith gitárjai, autogrammos The Beatles-relikviák és Kurt Cobain szőke fürtjei is a május 15-én záruló online árverés legkívánatosabb tárgyai között szerepelnek, írja a The Washington Post.

kurt cobain rock targyak arveres
Kurt Cobain a legendás MTV Unplugged koncerten / Fotó: Getty Images

A grunge rock ikonjának nem csupán 1989-ben levágott hajfürtjeire, hanem egy általa használt, névre szóló Marshall erősítőre, valamint a Nirvana tagjai által aláírt gitárjára is lehet licitálni. Az Live and Loud című koncertfilm felvételekor használt erősítő jobb felső sarkában olvasható a „Kurt” felirat, a licit pedig 15 ezer dollárról indul.

Egy korábbi árverésen rekoráron, 6 millió dollárért kelt el Cobain gitárja, amellyel az MTV Unplugged show-jában játszott. Ehhez képest kifejezetten kedvező áron, 7,5 millió dollárért kínálták a tragikusan fiatalon elhunyt zenész egykori házát.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Elvis Presley-től a grunge legendájáig a rockzenészek tárgyait az Iconic Auction kínálja megvételre egészen most szombatig. A bevétel egy része jótékony célt szolgál: a koronavírus-járvány alatt nehéz helyzetbe került koncertekhelyszíneket és a rendezvényeken dolgozó háttérszemélyzetet segítő Crew Nation nevű szervezet fogja kapni.

Hajminták a legnagyobb rocksztároktól

A legdrágább kikiáltási árról, 25 ezer dollárról Paul McCartney sötétkék fellépőzakója indul, amelyet 1963-ban viselt a The Beatles Gaumont Színházbeli fellépésén.

Az együttes rajongói a zakó több mint duplájáért licitálhatnak a Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band című album McCartney, George Harrison és Ringo Starr által aláírt példányára. Bob Dylan Blowin’ in the Wind című dalszövegének kézzel írott és a szerző által aláírt változatáért minimum 15 ezer dollárt kell majd kifizetnie az új tulajdonosnak.

Az áruba bocsátott rockzenei kincsek között találjuk a Led Zeppelin II. aláírt példányát, a Queen debütáló, Bob Marley Kaya, Dr. Dre The Chronic, The Clash Give Em’ Enough Rope és a Pink Floyd Animals című lemezét. Elvis Presley selyemingje is kalapács alá kerül.

De nem csak Cobain haja az egyetlen, amelyet megszerezhetnek a rajongók: Jimi Hendrex és  John Lennon hajmintáját is hazaviheti valaki. A közel hetven gitár közül Tony Iommi és Ozzy Osbourne, a Black Sabbath gitárosainak hangszerei kifejezetten kedvező árról, 500 dollárról indul. Iommi tavaly tavasszal már felajánlotta árverésre az egyik gitárját a brit egészsügyi dolgozók javára.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból