Yayoi Kusama valószínűleg a legtöbbet taggelt művész az Instagramon. Ugye, megvan az a szállóige, hogy ha nem posztolod, akkor meg sem történt? 

Hirdetés

Év elején, Kusama egyik tököt ábrázoló szobrát olyan turista rongálta meg, aki a végletekig képes volt elmenni, hogy a tökéletes képet ellője. Ez a baleset vezette odáig Kusamát, hogy kitiltotta a kiállítás abból a szobából, ahol a szóban forgó tök és még 60 másik volt kiállítva, fekete üvegpadlón LED-fényekkel megvilágítva.

The new infinity mirrors at @thebroadmuseum are too lit ? #yayoikusama #infiniteKusama #infiniteLA

3,856 Likes, 77 Comments – Sergio (@rawfile_) on Instagram: “The new infinity mirrors at @thebroadmuseum are too lit ? #yayoikusama #infiniteKusama #infiniteLA”

Nemrég Kusama újabb szabályt vezetett be a fényképezés korlátozására, így a vendégek 30 másodpercig fotózhatják a kiállítás darabjait. Ez egyébként nem is igazán magára a szelfizésre vonatkozik, sokkal inkább a fotózkodás miatt a teremben fölöslegesen ácsorgó emberekre.

All gold everything #yayoikusama #infinityroom #thebroad #infiniteKusama

1,163 Likes, 45 Comments – Kemal (@streetwisela) on Instagram: “All gold everything #yayoikusama #infinityroom #thebroad #infiniteKusama”

A kiállításra Szeptembertől lehetett jegyet venni, és az első pár órában csaknem 90.000 jegy kelt el. Los Angeles előtt két Észak-Amerikai városban volt már jelent a 60 festményből és szoborból álló Kusama kiállítás, ezeken a helyeken a 475.000 látogatószámot döngette a tárlat. 

Hirdetés