Egy kutatás kimutatta: az alacsony férfiak mérgesebbek és erőszakosabbak, mint magasabb társaik

Vajon az ember magassága összefüggésben van a viselkedési tendenciáival? Számít, ha valaki jóval alacsonyabb, mint az átlag? Egy atlantai kutatócsoport most ennek járt utána.

Az atlantai Center for Disease Control kutatói 600 tizennyolc és ötven év között férfit kérdeztek ki. A kutatásban nemi megítélésükre, önképükre, valamint droggal, erőszakkal és bűnözéssel kapcsolatos viselkedésükre voltak kíváncsiak. Meglepő eredményt kaptak. Azok a férfiak, akik kevésbé érzik magukat férfiasnak, hajlamosabbak az erőszakra.

5a8d3cf215e9f912bf36e545
A Napóleon-komplexus egy létező jelenség / Fotó: Russia Beyond

A tanulmány szerint, akik nem érzik magukat elég maszkulinnak, háromszor nagyobb valószínűséggel követnek el fegyveres támadásokat.

Néhány éve az Oxford Egyetem kutatói az alacsony férfi-szindrómát egy létező jelenségnek nevezték.

Kutatásaik alapján, ha egy személy magasságát csökkentik, sebezhetőbbnek érzi magát. Ugyanígy hat a paranoiára. A jelenséget Napóleon-komplexusnak is nevezik.

A férfiak a kulturális elvárások miatt szégyenkeznek, ha vega kaját rendelnek

A kulturális elvárások az életünk valamennyi területét behálózzák. Azt is meghatározzák, mit és hogyan együnk. Nagyon mélyen gyökereznek, és emiatt hajlamosak vagyunk “hentesekként” vagy “barbecue-zabálókként” látni a férfiakat. Akik sokszor inkább nem mernek vega kaját rendelni, mert félnek a megszégyenüléstől.

Mivel modern társadalmunk egyre felszínesebb, a test normáira fókuszál. A férfiak körében a magasság a tabutémává vált.

Azonban nem biztos, hogy a kutatásban résztvevő személyek száma elegendő, hogy reális információkat kapjunk.

A viselkedési tendenciák leírásához valamivel több emberre lenne szükség. Arról nem is beszélve, hogy Napóleon valamivel magasabb volt, mint 170 cm. Ez napjainkban is teljesen átlagos magasságnak mondható a férfiak esetében.

Az alacsony férfi-szindrómáról videó is készült:

Short Man Syndrome MIGHT Be Real

Short man syndrome, or Napoleon Complex, is the thought that shorter men are overly-aggressive and overcompensate for their height. A few theories have debun…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból