Ezentúl feljelenthetik egymást a szomszédok kutyaugatás miatt

Egy új törvény bevezetése okán a szomszédok feljelenthetik egymást, ha három percnél hosszabb ideig ugat a kutyája. 

Az ausztráliai Darwin városában a napokban elfogadtak egy törvényt, amely kimondja, a szomszédok bármikor feljelenthetik egymást kutyaugatás miatt. Ha valakinek a “legjobb barátja” három percnél hosszabb ideig ugat éjszaka vagy hat percnél többet nap közben, kihívhatják a rendfenntartókat.

kutyaugatás törvény csendháborítás törvény
Az ausztrál Darwinban ezentúl büntetik a túlzott kutyaugatást / Fotó: iStock

A rendeletnek természetesen nem örülnek a kutyatartók. A Daily Mail írja, hogy sokan a kutyák gazdáit okolják a rendzavarásért, úgy vélik, ez a törvény felelősségteljesebb állattartásra sarkallja őket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez mindig trükkös terület. Remélhetőleg az emberek felelősebbek lesznek a kutyáikkal. Senkinek nem szabadna megzavarni a másik nyugalmát a konstans kutyaugatással[/perfectpullquote]

– nyilatkozta az egyik nő.

Végre nem kell tovább rettegniük a kutyáknak a tűzijátéktól

Megoldódni látszik a kutyatartók régi problémája. Szilveszterkor és nagyobb ünnepeken a petárdázás és tűzijátékok használata miatt rengeteg eb rémül halálra és menekül el otthonából. A Ford autógyár megépítette az első zajmentes kutyaházat, azoknak a kutyáknak a számára, akik rettegnek a tűzijátéktól és a hangos zajoktól. – fejtette ki Lyn West a Ford európai márka menedzsere.

Ellenérvként egy kutyagazdi azt mondta, “nagyon örül, hogy a kutyám ugatása a legnagyobb bűn a szomszédságomban”. Magyarországon egyelőre nem napirendi pont egy e problémát körüljáró új rendelet. Te mit gondolsz az új rendeletről?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból