A koronavírus-járvány megelőzésében a másoktól való távolmaradás, valamint az otthonmaradás lehet a legeredményesebb. Még a kiskedvenceink is képesek otthon elvégezni legfontosabb teendőiket. Na, és te? 

Maradjunk a kanapén!

A COVID-19 világjárvány komoly intézkedéseket követel meg az országoktól, a gazdasági és kulturális élettől és persze tőlünk is. A vírus terjedését a legkönnyebben az otthonmaradással és a másoktól való izolációval tudjuk lassítani, ezzel megmentve az egészségügyet a túlterhelődéstől, valamint a szakmában dolgozókat a teljes kimerüléstől. Ha tenni akarunk valamit ennek érdekében, valamint másokért, tényleg maradjunk a kanapén!

Home Office Kutya
Kutya Home-Office-Ban / Fotó: Getty Images

A karanténba vonulás és ott maradás olykor nehézkesnek bizonyul, hiszen felforgatja a hétköznapjainkat. Az otthonról tanulás és dolgozás pedig különösen bizonytalan tekintve, hogy olyan platformokon és rendszerben működik még, ami sokak számára ismeretlen.

Something tells us this Girl Boss is spending her free time updating her LinkedIn profile. Go get ’em @sukiandthecity

No Description

Az új helyzet által generált stresszes és kétségbeesett életmódnak azonban mégis vannak boldog győztesei. A háziállataink ugyanis sok előnyt élveznek abból, hogy az egész napunkat otthonunkban töltjük. Mi több, még a munkában is besegítenek, ha kell. 

Szőrös barátaink az asztalnál

Mark Polchleb, egy melbourni menedzser és büszke kutyatulajdonos nemrégiben indította el a Dogs Working From Home Instagram oldalt, ahova számtalan otthon dolgozó házikedvenc képe került fel, a világ minden tájáról. 

Ezek a hírességek legjobb üzenetei a koronavírus-para ellen

20.1k Likes, 401 Comments – Diane von Furstenberg (@therealdvf) on Instagram: “make the best of it ….” „A londoni pestisjárvány idején, 1665-ben a Cambridge-i Egyetem is bezárt, és így Isaac Newton nak is otthon kellett maradnia.

Mark Polchlebnek több célja is van az általa létrehozott felülettel. A karantént talán humorral lehet a legkönnyebben átvészelni, ez enyhíthet az otthonmaradókban idővel lerakodó magányon és kétségbeesésen. A szemüvegben, könyv vagy laptop felé hajló szőrös barátaink pedig még a legborúsabb napjainkon is képesek mosolyt csalni az arcunkra. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Csak le kell fotóznod a szőrös barátaid, és máris sokakat felvidíthatsz, amíg mindenki próbálja túlvészelni ezt az őrült időszakot[/perfectpullquote]

mondja Polchleb. Másrészt az Instagram oldal kiváló lehetőség a kapcsolattartására, Mark Polchleb ugyanis nemcsak saját tacskóiról, Billie-ről és Ollie-ról tölt fel fényképeket, hanem bármilyen otthon munkálkodó kutyáról. Nem véletlen tehát, hogy mindössze egy hét alatt 36.000 követője lett az oldalnak, és felhasználók százai kezdték el a saját kedvencükről a home-office-ban készült fotókat Mark Polchlebbel is megosztani.  

Reményt adó üzenetek is terjednek a karantén idején

A koronavírus következtében emberek millió kénytelenek otthon maradni és elütni üres perceiket. Ugyan legtöbben mindent megteszünk a saját és mások védelme, egészsége érdekében, sokunknak nehéz lehet aktívan kitölteni a ránk szakadt szabadidőt. Ilyenkor eshet meg, hogy egész nap begubózva frissítgetjük a képernyőn a híreket, amik legtöbbször igen aggasztóak.

Ennek azonban egy feltétele van. Mark Polchleb ragaszkodik hozzá, hogy csak olyan fényképek kerülhetnek ki az oldalra, amik valóban otthoni környezetben készültek. A kávézókban vagy más közösségi térben tanuló és dolgozó kiskedvencek nem kaphatnak helyet a Dogs Working From Home-on. Így Polchleb a búűzés és közösségteremtés mellett az otthonmaradás fontosságára is felhívja a követői figyelmét. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.