Olvasom Ellopta a filmstúdió az ötleteit, ezért okozta a 33...

Ellopta a filmstúdió az ötleteit, ezért okozta a 33 halállal járó tűzvészt

Promóció

Helyi források szerint a férfi, aki felgyújtotta a kiotói Kyoto Animation épületét, azért cselekedett, mert állítása szerint a stúdió ellopta az ötleteit, írja a Hollywood Reporter. A tűzesetben 33-an meghaltak, 36-an pedig megsebesültek.

Promóció
- Advertisement -

Helyi lapok szerint az elkövető súlyosan megsérült, amikor meggyújtotta a szétlocsolt benzint. A helyszínről még el tudott menekülni, és arra is képes volt, hogy egy közeli idős nő otthonába becsöngessen, de még az előtt összeesett, hogy a nő kinyithatta volna az ajtót. Amikor a nő észrevette az ájult, összeégett, mezítlábas férfit, vizet locsolt rá.

Kyoto Animation filmstúdió, amikor a tűzoltók próbálják menteni a menthetőt / Fotó: BBC

A rendőrség ott talált a férfira, aki fültanúk szerint azt válaszolta arra a kérdésre, hogy miért cselekedett így, mert “lemásolták az ötleteit”. A Kyoto Shimbun lap szerint a férfi azt is mondta, hogy ellopták a regényét, és ezért gyújtotta meg a tüzet.

Lehagyta a tűzoltókat, hogy menthesse a laptopját az író az égő házból

Háromszor is riasztott a tűzjelző, körülbelül negyed 12 órakor. Több mint két órával később, miután 67 tűzoltó érkezett meg a helyszínre, elég vizet engedtek, hogy a közeli utcák is úgy nézzenek ki, mintha épp áradás történne. Sérülést nem jelentettek.

A Kyoto Animation 2009-ben hozta létre a Kyoto Animation Awardot, aminek a lényege az, hogy a beadott mangákból vagy regényekből kiválaszottak egyet, amiből animét készítettek. Azt még nem tudni, hogy a gyújtogató beadott-e bármilyen anyagot erre a pályázatra.

KyoAni fire: arson attack at Kyoto Animation studio in Japan

Fire swept through an animation studio in Japan on Thursday, killing at least 33 people and injuring scores more, with the cause suspected to have been arson after a man was seen shouting ‘die’ as he doused the building with petrol.

A helyi rendőrség korábban azt állapította meg, hogy semmilyen kapcsolat nem volt az elkövető és a stúdió között. A 41 éves férfi a nyomozás jelenlegi stádiuma szerint a Tokió mellett található Szaitama prefektúra lakója. Úgy tudják, hogy korábban börtönben is ült, amiért késsel kirabolt egy közértet. A férfit jelenleg súlyos égési sérülésekkel ápolják, ezért még nem tudta a rendőrség részletesen kikérdezni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3