Helyi források szerint a férfi, aki felgyújtotta a kiotói Kyoto Animation épületét, azért cselekedett, mert állítása szerint a stúdió ellopta az ötleteit, írja a Hollywood Reporter. A tűzesetben 33-an meghaltak, 36-an pedig megsebesültek.

Helyi lapok szerint az elkövető súlyosan megsérült, amikor meggyújtotta a szétlocsolt benzint. A helyszínről még el tudott menekülni, és arra is képes volt, hogy egy közeli idős nő otthonába becsöngessen, de még az előtt összeesett, hogy a nő kinyithatta volna az ajtót. Amikor a nő észrevette az ájult, összeégett, mezítlábas férfit, vizet locsolt rá.

Kyoto Animation Tűz
Kyoto Animation Filmstúdió, Amikor A Tűzoltók Próbálják Menteni A Menthetőt / Fotó: Bbc

A rendőrség ott talált a férfira, aki fültanúk szerint azt válaszolta arra a kérdésre, hogy miért cselekedett így, mert “lemásolták az ötleteit”. A Kyoto Shimbun lap szerint a férfi azt is mondta, hogy ellopták a regényét, és ezért gyújtotta meg a tüzet.

Lehagyta a tűzoltókat, hogy menthesse a laptopját az író az égő házból

Háromszor is riasztott a tűzjelző, körülbelül negyed 12 órakor. Több mint két órával később, miután 67 tűzoltó érkezett meg a helyszínre, elég vizet engedtek, hogy a közeli utcák is úgy nézzenek ki, mintha épp áradás történne. Sérülést nem jelentettek.

A Kyoto Animation 2009-ben hozta létre a Kyoto Animation Awardot, aminek a lényege az, hogy a beadott mangákból vagy regényekből kiválaszottak egyet, amiből animét készítettek. Azt még nem tudni, hogy a gyújtogató beadott-e bármilyen anyagot erre a pályázatra.

KyoAni fire: arson attack at Kyoto Animation studio in Japan

Fire swept through an animation studio in Japan on Thursday, killing at least 33 people and injuring scores more, with the cause suspected to have been arson…

A helyi rendőrség korábban azt állapította meg, hogy semmilyen kapcsolat nem volt az elkövető és a stúdió között. A 41 éves férfi a nyomozás jelenlegi stádiuma szerint a Tokió mellett található Szaitama prefektúra lakója. Úgy tudják, hogy korábban börtönben is ült, amiért késsel kirabolt egy közértet. A férfit jelenleg súlyos égési sérülésekkel ápolják, ezért még nem tudta a rendőrség részletesen kikérdezni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet