Olvasom Regényt küldött a japán filmstúdiónak a gyújtogató

Regényt küldött a japán filmstúdiónak a gyújtogató

Promóció

A japán Kyoto Animation egyik ügyvédje szerint korábban beküldtek egy pályamunkát a rajzfilmstúdió pályázatára Shinji Aoba néven. Ez megegyezik a támadóéval, aki július 18-án felgyújtotta a stúdiót, írja a Variety. Az elkövető azzal magyarázta tettét, hogy ellopták az ötletét.

Promóció

A támadó Shinji Aoba nevén korábban már beneveztek a két hete felgyújtott Kyoto Animation – ismertebb nevén KyoAni – Kyoto Animation Award pályázatára, amit a stúdió tíz éve hirdetett meg először. Erről Daisuke Okeda a stúdió egyik ügyvédje nyilatkozott.

Ellopta a filmstúdió az ötleteit, ezért okozta a 33 halállal járó tűzvészt

Helyi lapok szerint az elkövető súlyosan megsérült, amikor meggyújtotta a szétlocsolt benzint. A helyszínről még el tudott menekülni, és arra is képes volt, hogy egy közeli idős nő otthonába becsöngessen, de még az előtt összeesett, hogy a nő kinyithatta volna az ajtót. Amikor a nő észrevette az ájult, összeégett, mezítlábas férfit, vizet locsolt rá.

Okeda azt mondta, a pályamű nem jutott túl a zsűrizés első fordulóján, így a stúdió archívumába és a dolgozókhoz sem jutott el. Az ügyvéd keddi nyilatkozatában azt is hozzátette, nincs tartalmi hasonlóság a beadvány és a Kyoto Animation munkái közt.

A kiotói rendőrség azóta megerősítette, hogy a regény valóban a merénylőé.

A Tokió mellett található Szaitama prefektúrában élő 41 éves férfi benzinnel gyújtogatott. 35-en meghaltak, 33-an pedig megsérültek. A merénylő ellen vádat emeltek, kihallgatása azonban még nem történt meg, mivel saját magát is megsebesítette, így az áldozatok mellett őt is kórházban ápolják.

ForrásVariety
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3