A Maradj otthon! kampány margóján elismert és inspiráló kulturális személyiségeket kérdeztünk arról, miképpen dolgozzák fel a koronavírus-járvány kirobbanása óta jeletősen megváltozott, kihívásokkal teli és lelkileg megerőltető hétköznapokat.

Maradj otthon, de hogyan?

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert alakjait kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot. Az izoláció alatt megjelentetett villáminterjúinkkal inspirálni és erősíteni reméljük a felelős társadalmi magatartást. Kérdéseinkre ma Laboda Róbert, felvidéki magyar költőnk, slammer válaszol.

Laboda Robi
Laboda Róbert / Fotó: Magyar Nemzet

ContextUs: Mi az a négy szó, amivel kifejeznéd a négy sarkából kifordult világot?

Minden, semmi, veszély, halálhír.

ContextUs: Szükség van rutinokra a karantén idején is. Mik a tieid?

Laboda Robi napi rutinját naplószerűen vezeti a Facebookon. (– a Szerk.)

Laboda Róbert: Leszámolni valamivel csak őszintén lehet – ContextUs

Laboda Róbert második kötete tavaly őszén jelent meg Én csak néztem címmel a Madách Kiadó gondozásában. Míg az előzőben félig slamszövegeket is beemelt, addig legutóbbi köteten mentes tőle: „hazavágyódott” – mondta a szerző. Április 7-én a Vansör adott otthont budapesti kötetbemutatójának.

Április 5.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egy hatezer darabos puzzle-tól te is szétszórt lennél.
Az Ékszer TV-ben Dr. Levin mágneses térdpántját mutatják be éppen. Nos, vagy kifogytak az ötletekből, vagy csak simán kifogytak. (vagy átaludtak húsz évet)
Felhívtam egy jósnőt. (mondta, előreláthatólag nem dolgozik, úgyhogy mindegy is) #többimpressziótajövőben
Elzarándokoltam a spájzba. Üres kézzel jöttem, de úgy nézem sokáig eltarthat az itt tartózkodásom. Elindítom az első szlovmagy kompót-buli sorozatot. Jelszó: Lébefőtt
A bezártság idillikus állapot tud lenni, ha ez a saját döntésed. (feltételes mód)
A kényelem akkor alakul át nyugalommá, amikor már több napja csak egy kofila csokira vágysz és ezáltal lett egyre szimpatikusabb a kofola/rum kombó.
Tudod, hogy hogyan éneklik most a Nélküledet?!
Hát, izé, Nélküled…[/perfectpullquote]

Laboda Róbert közösségi-karantén naplóját szeretettel ajánljuk mindenkinek. (– a Szerk.)

ContextUs: Melyik könyv fekszik az ágyad mellett?

Czinki Ferenc: Egy kocsma város

ContextUs: Ki az, akivel minden nap tartod a kapcsolatot?

Szülők, barátok, kollégák.

ContextUs: Melyek azok a társadalmi szokások, amin a válság után is változtatnunk kell majd?

Véleményem szerint az elfogadás az, aminek erősödnie kell majd. Jó lenne, ha a toleranciát nem csak akkor használnánk, amikor az kényelmes, hanem akkor is, amikor az a nehezebb út. Fontos lenne, ha az odafigyelés nem csak egy kirakati plágium lenne, hanem valós, elérhető emberi rítus.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet