Ezzel sokan vannak így, a tehetetlenség és a fájdalom rengeteg emberben zavart és düht okozott. A világsztárok közül pedig többen részvétüket fejezték ki és ahol tudnak, ott segítenek. Lady Gaga iskolai projekteket szeretne támogatni azokban a városokban, ahol a borzalmak történtek.

Az elmúlt hetekben az Egyesült Államokban rövid időn belül 3 tömegmészárlás is történt, amely miatt Lady Gaga egy Facebook-bejegyzésben fejezte ki részvétét. Az énekesnő nem csupán szavakkal, hanem tettekkel is szeretné kifejezni együttérzését, ezért nemrég bejelentette, hogy iskolai projekteket fog támogatni a lövöldözések helyszínein. Mindezt közösen a DonorsChoose.org nevú szervezettel, valamint Gaga édesanyjával alapított saját alapítványával, a Born This Way Alapítvánnyal.

Elege lett / Fotó: The Cheat Sheet

A projekteket El Paso, Gilroy és Dayton városában fogják támogatni. Daytonban 14, El Paso-ban 125, Gilroyban pedig 23 osztály kapja meg majd a megfelelő juttatásokat a különböző tervekhez. Ezeken a helyeken július 28-án, augusztus 3-án, valamint 4-én számtalan ártatlan ember, köztük gyermekek vesztették életüket értelmetlen lövöldözések miatt. A sztárvilág nagy része őrjöng, amiért az Egyesült Államokban még mindig legális a fegyvertartás.

Rihanna keményen kiosztotta Donald Trump amerikai elnököt

Augusztus 3-án két merénylet is történt az Egyesült Államok két különböző pontján. A texasi El Paso városában, valamint Daytonban, Ohio-ban. A két terrorcselekmény legalább 30 ártatlan áldozatot követelt. Mivel Donald Trump már így is kivívta több ismert ember ellenszenvét, ezúttal Rihanna konfrontálódott.

Lady Gaga szinte könyörgött posztjában az emberek összefogásáért.

Ha szenvedsz, kérlek légy bátor és beszélj valakivel, akiben megbízol. Ne félj segítséget kérni, könyörgök. Ha azt látod, valamelyik szeretted szenved, légy bátor és segíts neki, emlékeztesd, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki nincs jól, és hallgasd meg. Nem fordulhatunk el magunktól. Nem fordulhatunk el a szeretteinktől. Szükségünk van egymásra. Ne fordulj el!

– írta az énekesnő.

Teljesen jogos a kérése, remélhetőleg, sokan elolvasták a bejegyzését és megfogadják a tanácsát. Talán valamivel kevesebb lesz az erőszak és több a szeretet.