Lady Gaga felajánlotta Billie Eilish-nek, hogy szívesen a mentora lesz

Lady Gaga Billie Eilish Grammy-díjátadón való tündöklését követően virágot küldött a fiatal tehetségnek és felajánlotta, hogy megbízható támogatója lesz zenei karrierje során.

Mentori felajánlás

Lady Gaga énekesnő az Apple Music-kal folytatott interjújában elárulta, a Grammy-díjátadón aratott sikerét követően virággal lepte meg Billie Eilish-t. Mi több, biztosította támogatásáról is, miután kiderült, hogy a fiatal tehetségnek nincsen női mentora a zeneiparban, írja a Dazeddigital. 

billie eilish lady gaga
Billie Eilish (bal) és Lady Gaga (jobb) / Fotók: Getty Images

Billie Eilish mindössze 18 éves, a legutóbbi Grammy-díjátadón azonban öt kitüntetést zsebelt be, köztük elnyerte az év legjobb új előadójának elismerését is. Lady Gaga szívesen segítené a fiatal tehetséget, de nemcsak Eilish-t, hanem bármilyen nemű és szexuális identitású, karrierje elején álló alkotót. Gagának olyan mentorai voltak korábban, mint Celine Dion vagy Carole King. Jelenleg azonban nem tudni, Eilish elfogadta-e Lady Gaga ajánlatát vagy sem. 

Mindenhol hallatja a hangját

Az utóbbi hetekben Billie Eilish azonban nem csak a zenei élet terepén lépett fel. A társadalmi kérdések mély vizében is megmerítkezett. Kiállt a Black Lives Matter-mozgalom tüntetői mellett. Több énekes, köztük Ariana Grande és Rihanna mellett ő is aláírta azt a nyílt levelet, amiben a rendőrségi rendszerek átalakítását kívánják eszközölni a zenei élet szereplői, valamint az 50-A törvény hatályon kívül helyezését. 

Billie Eilish egyszerűen műalkotásá vált: kiállították egy múzeumban

Tavaly Billie Eilish Bad Guy című dalával meghódította az egész világot. Alig 18 éves, és már történelmet írt: senki nem vitt haza még ilyen fiatalon négy Grammyt. Ő énekli majd az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni betétdalát, amit óriási megtiszteltetésnek érez. Ezzel is történelmet írt, hiszen ő a legfiatalabb énekes a franchise történetében.

Eilishnek azonban számolnia kell a hírnévvel is. A napokban hosszabbították meg a távolságtartási végzést, amit egy őt zaklató férfi ellen kért az énekesnő. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból