A Martin Luther King emlékét őrző központ díjazta Lady Gaga sokrétű társadalmi és művészi tevékenységét. 

Elismerték Lady Gaga kiemelkedő társadalmi tevékenységeit

Lady Gaga kapta idén, január 16-án a Martin Luther King emlékét ápoló King Központ közösségeknek járó díját, a Beloved Community díjat művészeti és mozgalmi tevékenységéért, írja a Dazed.

Lady Gaga Koszonobeszed
Lady Gaga / Fotó: Lady Gaga Youtube

A Chromatica énekesnőjét elsősorban a lelki egészség fontossága és a társadalom peremére szorult közösségek megsegítése mellett elkötelezett Born This Way Alapítvány társalapítói tevékenységéért jutalmazták.

Kapcsolódó cikk

A nonprofit szervezet komoly szerepet játszott a koronavírus elleni küzdelemben már az első hullám során is: csak Gaga 35 millió dollárt gyűjtött össze a One World: Together at Home virtuális koncert során. Az énekesnő felszólalt a rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség ellen a Black Lives Matter mozgalom tüntetései kapcsán. A köszönőbeszédében is éppen a fehér felsőbbrendűségről beszélt.

Tanulni, tanulni, tanulni

„Azoknak a dicső feketéknek, barna bőrűeknek és őslakosoknak ajánlom a díjat, akik kitartása életben tart minden közösséget az országban. A feketék, barnák és őslakosok a rendszerszintű elnyomás ellenére továbbra is élnek és virulnak, elvehetetlen örömmel teremtik meg a maguk számára a teljes és gyönyörű életüket. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a fehér felsőbbrendűség rendszere mindent megtesz azért, hogy ez ne így legyen” – üzente Lady Gaga.

Lady Gaga Receives The Higher Ground Award (2021)

Lady Gaga, artist and founder of the Born This Way Foundation is receiving the Yolanda Denise King "Higher Ground" Award for her activism during the summer o...

Beszélt arról is, hogy mi a fehérek felelőssége a tudatlanság kapcsán. Véleménye szerint az igazi közösség akkor jön létre, ha a hozzá hasonló emberek is, vagyis a fehérek elhatározzák, hogy felhagynak tudatlanságukkal.  

 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet