Követem Közélet Lady Gaga eltörölné a női-, férfi kategóriákat a díjátadókon

Lady Gaga eltörölné a női-, férfi kategóriákat a díjátadókon

Promóció

A Csillag születik sztárja nem csak jelölést kapott alakításáért, hanem haza is vihette a szobrocskát. Igaz, végül nem a Legjobb Női Főszerep-, hanem a Legjobb Eredeti Dal-kategóriában. Beszédében az egységesebb díjátadókért szólalt fel.

Promóció
- Advertisement -

Bátran elmondhatjuk, 2018 Lady Gaga éve volt. Az 1937-es Csillag születik feldolgozásában bebizonyította, színésznőként is megállja a helyét. Ráadásul első főszerepében nem más, mint Bradley Cooper volt a partnere, aki egyben rendezője is a filmnek. A végeredmény önmagáért beszél, a film rengeteg pozitív visszhangot kapott.

Az énekesnő könnyekig hatódott / Fotó: Official Charts

A 91. Oscar-átadón pedig Gaga és társai, Mark Ronson, Andrew Wyatt és Anthony Rossomando a Shallow című betétdalért átvették az arany szobrot.

Az énekesnő köszönőbeszédében a kategóriák ellen beszélt. Szerinte ezek útjában állnak a befogadásnak.

Gaga a sajtótájékoztatón LMBTQ-rajongóinak is üzent: szeretné, ha mindegyikük jól érezné magát a Sydneyben tartott melegfelvonuláson. Ezzel a sokszínűség támogatását hangoztatta.

Spike Lee az idei Oscar-díjátadó legpolitikaibb beszédét tudhatja magáénak

Az idei Oscar-díjátadó tartogatott meglepetéseket, főleg, hogy házigazda se volt. Ettől függetlenül a filmek nem maradhattak díj nélkül, ami jár, az jár. Spike Lee 70-es években játszódó igaz története alapuló drámája is megkapta a jól megérdemelt szobrot. Lee, ahogy az már szinte hagyomány az Oscaron, beszédében valamilyen aktuális problémára – jelen esetben az amerikai politikai helyzetet – hívta fel a figyelmet.

Chris McCarthy, az MTV elnöke később elmondta a CNN-nek: nem csak az a feladatunk, hogy a kultúrára válaszoljunk, hanem hogy azt vezessük is. Ez magába foglalja a hagyományos tartalmak modernizálását. Reméljük, hogy Gaga kívánsága teljesül a jövőben és a filmes, valamint egyéb díjátadókon eltörlik a megkülönböztető kategóriákat.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3