Lady Gaga eltörölné a női és férfi kategóriákat a díjátadókon

A Csillag születik sztárja nem csak jelölést kapott alakításáért, hanem haza is vihette a szobrocskát. Igaz, végül nem a Legjobb Női Főszerep-, hanem a Legjobb Eredeti Dal-kategóriában. Beszédében az egységesebb díjátadókért szólalt fel.

Bátran elmondhatjuk, 2018 Lady Gaga éve volt. Az 1937-es Csillag születik feldolgozásában bebizonyította, színésznőként is megállja a helyét. Ráadásul első főszerepében nem más, mint Bradley Cooper volt a partnere, aki egyben rendezője is a filmnek. A végeredmény önmagáért beszél, a film rengeteg pozitív visszhangot kapott.

Lady Gaga Oscars Shallow 1100 Shutterstock
Az Énekesnő Könnyekig Hatódott / Fotó: Official Charts

A 91. Oscar-átadón pedig Gaga és társai, Mark Ronson, Andrew Wyatt és Anthony Rossomando a Shallow című betétdalért átvették az arany szobrot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az énekesnő köszönőbeszédében a kategóriák ellen beszélt. Szerinte ezek útjában állnak a befogadásnak. [/perfectpullquote]

Gaga a sajtótájékoztatón LMBTQ-rajongóinak is üzent: szeretné, ha mindegyikük jól érezné magát a Sydneyben tartott melegfelvonuláson. Ezzel a sokszínűség támogatását hangoztatta.

Spike Lee az idei Oscar-díjátadó legpolitikaibb beszédét tudhatja magáénak

Az idei Oscar-díjátadó tartogatott meglepetéseket, főleg, hogy házigazda se volt. Ettől függetlenül a filmek nem maradhattak díj nélkül, ami jár, az jár. Spike Lee 70-es években játszódó igaz története alapuló drámája is megkapta a jól megérdemelt szobrot. Lee, ahogy az már szinte hagyomány az Oscaron, beszédében valamilyen aktuális problémára – jelen esetben az amerikai politikai helyzetet – hívta fel a figyelmet.

Chris McCarthy, az MTV elnöke később elmondta a CNN-nek: nem csak az a feladatunk, hogy a kultúrára válaszoljunk, hanem hogy azt vezessük is. Ez magába foglalja a hagyományos tartalmak modernizálását. Reméljük, hogy Gaga kívánsága teljesül a jövőben és a filmes, valamint egyéb díjátadókon eltörlik a megkülönböztető kategóriákat.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból