Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi azt állítja, ő volt a Mikor a vodka a fejembe száll című dal szerzője, de ellopták tőle a jogokat.

Galambos Lajos azt mondja, ő írta a 2000-es évek slágerének szövegét, Hoffmann Sándor szerezte a zenéjét, a pénzt viszont Koczka Gézánál azaz MC Hawer kapta, írja a 168.

1999-ben egy esküvőn léptem fel, ahol a mulatozó fiatal hölgyek megkértek, írjak nekik egy dalt, de a kedvenc italuk, a vodka is legyen benne a nótában.

“Még aznap éjjel, hazafelé megszületett a Mikor a vodka a fejembe száll úgynevezett bemondása, azaz a refrén és a dallam is” – mesélte a zenész.

A dalt kétszer is kiadták, egyszer 1999-ben, egyszer pedig két évvel később, és a jogvédő iroda meg is adta a védettséget. Azonban a zenész nemrég vette észre, hogy az nem szerepel azon a listán, amit az irodától kapott a jogdíjakról.

Több mint 500 dalt írtam, és megmondom őszintén, amikor az iroda kiküldi a jogdíjakat, sosem nézem át tételesen a listát. Nemrég azonban beugrott, hogy milyen rég láttam ezt a címet a listában.

“Kiderült, azért, mert nem a saját szerzeményemként tartják számon. Felhívtam a jogvédő irodát, akiktől azt a tájékoztatást kaptam, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le ezt a slágert.” 

Ez annyit jelent, hogy ez egy olyan dal vagy népdal, amelynek nem megállapítható a szerzője

– mesélte. “Ez is jogsértés, arról nem is beszélve, az évek alatt több mint tízmilliós kárt okozott nekünk, hiszen egy forintot sem láttam abból, hogy mások feldolgozták a dalt. Nem vitatható, hogy ennek a dalnak ki a szerzője, nekem itt van minden bizonyíték. Itt tulajdonképpen lopás történt, és szeretném megtudni, ezért ki a felelős. A jogvédő iroda? Hawer? Bármi is legyen az ügy vége, amely akár a pereskedésig is elmehet, szeretném, ha visszamenőleg kifizetnének minket. Sajnos, Sándor már nem él, de a felesége igen, akit szintén megillet a jogdíj”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.