Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi azt állítja, ő volt a Mikor a vodka a fejembe száll című dal szerzője, de ellopták tőle a jogokat.

Galambos Lajos azt mondja, ő írta a 2000-es évek slágerének szövegét, Hoffmann Sándor szerezte a zenéjét, a pénzt viszont Koczka Gézánál azaz MC Hawer kapta, írja a 168.

1999-ben egy esküvőn léptem fel, ahol a mulatozó fiatal hölgyek megkértek, írjak nekik egy dalt, de a kedvenc italuk, a vodka is legyen benne a nótában.

“Még aznap éjjel, hazafelé megszületett a Mikor a vodka a fejembe száll úgynevezett bemondása, azaz a refrén és a dallam is” – mesélte a zenész.

A dalt kétszer is kiadták, egyszer 1999-ben, egyszer pedig két évvel később, és a jogvédő iroda meg is adta a védettséget. Azonban a zenész nemrég vette észre, hogy az nem szerepel azon a listán, amit az irodától kapott a jogdíjakról.

Több mint 500 dalt írtam, és megmondom őszintén, amikor az iroda kiküldi a jogdíjakat, sosem nézem át tételesen a listát. Nemrég azonban beugrott, hogy milyen rég láttam ezt a címet a listában.

“Kiderült, azért, mert nem a saját szerzeményemként tartják számon. Felhívtam a jogvédő irodát, akiktől azt a tájékoztatást kaptam, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le ezt a slágert.” 

Ez annyit jelent, hogy ez egy olyan dal vagy népdal, amelynek nem megállapítható a szerzője

– mesélte. “Ez is jogsértés, arról nem is beszélve, az évek alatt több mint tízmilliós kárt okozott nekünk, hiszen egy forintot sem láttam abból, hogy mások feldolgozták a dalt. Nem vitatható, hogy ennek a dalnak ki a szerzője, nekem itt van minden bizonyíték. Itt tulajdonképpen lopás történt, és szeretném megtudni, ezért ki a felelős. A jogvédő iroda? Hawer? Bármi is legyen az ügy vége, amely akár a pereskedésig is elmehet, szeretném, ha visszamenőleg kifizetnének minket. Sajnos, Sándor már nem él, de a felesége igen, akit szintén megillet a jogdíj”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet