Lakatos Márk ismét élesen kritizálta a kormányt, ezúttal Orbán Viktor tusványosi beszédéről fejtette ki a véleményét.

Széles körben felháborodást keltett Orbán Viktor tusványosi beszéde, amiben többek között az hangzott el, hogy “mi nem vagyunk kevert fajúak”. A beszéd hatására még egy miniszterelnöki megbízott, Hegedüs Zsuzsa is lemondott. 

Lakatos Márk közösségi média-oldalán egy hosszú posztban osztotta meg a gondolatait a beszédről, írja168.

Az emberiség mind egy faj, a Homo Sapiens Sapiens. Az, hogy sokféle a bőrszínünk, a hajszínünk, a szemünk színe, a szeplőink, a testformánk, és minden egyéb kisebb vagy nagyobb részünk, az csak azt jelenti, hogy ennyire csodálatosan változatos ez az EGY emberi faj.

“Ha hiszünk Istenben, akkor még azt is mondhatjuk, hogy Isten mindenkit a saját képére teremtett. És ebből is csak az látszana, hogy Isten saját képe nem egyféle arc, egyféle test, egyféle bőrszín, egyféle szexuális beállítottság, hanem egy sokkal fontosabb dolog, egy sokkal fontosabb kép: a szeretet és az élet képe.”

Szerintem így kell minden emberre ránézni. És az, hogy ki kit szeret, abból milyen még szebb, még izgalmasabb, még újabb emberek születnek, az pedig maga a világ csodája. Aki ez ellen beszél, az élet ellen beszél.

“És pont emiatt nem kell az emberek esetében kevert fajokról beszélni, mert aztán jöhet a magyarázkodás, amivel végül ugyanerre a következtetésre jutunk…” – írta bejegyzésében.

A bejegyzés kommentszekciójában többek között  Gryllus Dorka és Pálmai Anna is kifejezte az egyetértését.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet