Felszámolási eljárást indított a 168 Óra ellen a volt főszerkesztő-helyettes, Lakner Zoltán

Felszámolási eljárás alá kerülhet a 168 Óra, mivel több munkatársuknak, köztük a volt főszerkesztő-helyettes, Lakner Zoltán fizetését nem fizették ki.

Lakner Zoltán, a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettese megindította a felszámolási eljárást a lap kiadója, a Telegráf Kft. ellen, mivel a cég bő negyedévi munkabérével tartozik neki.

lakner zoltán
Lakner Zoltán, a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettese

Több mint egy hónap telt el az utolsó munkában töltött napomat követően. A nem fizetésen túl tizenöt ügyvédi levél maradt megválaszolatlanul, visszhangtalan volt a felszámolási eljárást beharangozó hivatalos felszólítás is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A tartozás még akkor kezdett halmozódni, amikor nem tudtam, hogy távozni fogok a laptól, és amikor még az előző ügyvezető volt hivatalban a kiadónál. Ezzel együtt nem a pénz miatt mondtam fel – bár ma már hibának tartom, hogy munkavállalóként nem léptem fel hivatalos formában a helyzet ellen –, hanem Tóth Ákos korábbi főszerkesztő menesztése miatt, szakmai és erkölcsi okokból”[/perfectpullquote]

– írta Lakner a Facebookon.

Több havi bérrel tartozik a 168 Óra, így felszámolás lehet a vége

Lakner Zoltán, a hetilap távozó főszerkesztő-helyettese felszámolási eljárás megindítását helyezte kilátásba a Köves Slomó nevével összefüggésbe hozható Telegráf Kft., a 168 Óra kiadója ellen.Több, más 168 Órá s szerző is panaszkodik, amiért nem kapta meg a jussát. Van, aki több éve várja a pénzét hiába. Szeptemberben érkezett a hír, hogy távozik a Brit Media Kft.

A politológus emlékeztetett, hogy rajta kívül már több egykori munkatárs jelezte, hogy nem kapta meg a bérét, ő maga kudarcként éli meg, hogy nem sikerült kiharcolnia a kollégái fizetését. A bejegyzést azért tette nyilvánossá, hogy „az ilyen munkaadói magatartás ne lehessen soha magától értetődő, elfogadható, és semmiképpen ne válhasson normává.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból