Bár fél évvel ezelőttre ígérte Lana Del Rey énekes-dalszerző a Chemtrails Over the Country Club albumának megjelenését, nem mondható, hogy ne haladna vele. A nyitódal, a White Dress videóklipet kapott, ebből láthatunk most egy teasert.

Lana Del Rey nem a határidők nagymestere

Lana Del Rey énekes-dalszerzőnek az utóbbi időben több alkalommal sikerült csúsznia a beígért határidőkkel. Mint beszámoltunk róla, noha tavaly januárra várták a spoken word albumát, amelyet egy verseskötet is kísért, még abban a hónapban jelentette be, csúszik a megjelenés dátuma.

Lana Del Rey 2021 Uj Album
Lana Del Rey Új Videóklipjének Forgatása Közben / Fotó: Lana Del Rey / Instagram

A késés persze megbocsátható, hiszen betörtek a testvére lakásába, amely őt is megterhelte érzelmileg. Akkor kilencnapos eltolásról beszélt. Végül a Violet Bent Backwards Over The Grass július 9-én került a boltokba, július 28-án pedig a hozzátartozó hangoskönyv is követte.

A Grammy- és Golden Globe-jelölt énekes-dalszerző azt is megígérte, egy dollárért fogja árulni a verseskötetet – az Amazont és a Google hangoskönyvplatformját, az Auidble-t ez nem hatotta meg, ezeken a felületeken egyébként 7-10 font (2 800-4 000 forint) körül kaphatók a könyvek jelenleg.

Az új, készülő albumával szintén ez a helyzet áll fenn: a Chemtrails Over the Country Club megjelenését eredetileg 2020 szeptemberére datálták, ám az Interscope Records és Polydor Records gondozásában érkező lemez március 19-én kerül boltokba.

Görkorcsolya az amerikai országúton

Noha Lana a határidőkkel hadilábon áll, azért halad a projektjeivel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a 2019-es hatodik albuma, a Norman Fucking Rockwell után 2021-ben jön a hetedik lemez is. Ráadásul a nyitódal, a White Dress videóklipjét is készítik, ennek teaserjét osztotta meg közösségi oldalán február utolsó napján, írja a Dazed.

A Summertime Sadness énekes-dalszerzőjére jellemző színvilág ebben is visszaköszön, miközben fehér ruhában szeli az amerikai országutat. A vizuálok mellé egyébként egy másik videót is mellékelt, amiből megtudtuk, mit remél a jövőtől a korábban a 2018-as Sziget Fesztiválon is fellépő énekes-dalszerző.

Tényleg nem tudom, merre tartok épp, de nagyon remélem, egyszer dolgozhatok együtt olyan emberekkel, akik igazán tudják, hogyan kell videót készíteni

– mondta Lana Del Rey.

És hogy kikre gondolt ez alatt? John Waters-t és David Lynch-et említette. És ez persze felveti azt a kérdést is, vajon a White Dress rendezőjével nincs megelégedve, ők nem „igazán értenek hozzá, hogyan kell videót készíteni”? A Lana mellett látható nő egy brave (bátor) jelzővel konstatálta a kijelentést.

Kapcsolódó cikk

Egyelőre nem tudni, mikor jelenik meg maga a videóklip, ám a mostani teaser mellett néhány, február elején nyilvánosságra hozott werkfotóval csigázta a rajongókat. A képeken egyébként Jack Antonoff énekes-dalszerzőt jelölte meg mint projektben részt vevő társát.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet