Lana Del Rey legutóbbi Instagram-posztjában kifejtette a feminista nézetekről szóló gondolatait, de a sorok között ellentmondások is olvashatók.

Szexiség vagy piszkos igazság?

Doja Cat, Ariana Grande, Camila Cabello, Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj és Beyoncé, a női előadók széles skálája énekel a szexiségről, a szexualitásról, erotikáról, megcsalásról, bátran vetik le ruhájukat és mutatják meg testüket. A feminizmus virágzik többek között az olyan előadóknak hála, akik kendőzetlenül hívják fel mások figyelmét a természetes nőiesség kiemelésére. Ezzel azonban nem mindenki van így. Legutóbbi Instagram-bejegyzésében Lana Del Rey kifejtette, úgy érzi, kirekesztik őt, amiért nem pontosan ugyanezeket gondolja, mi több antifeministaként elkönyvelték el. 

Lana Del Rey Feminizmus
Lana Del Rey Reagált Az Őt Ért Antifeminista Vádakra / Fotó: Getty Images

A női előadók gyakran kritizálják a médiát, hogy szándékosan összeugrasztják őket, hogy követőtáboruk hangosabb felét kihasználva kattintókat szerezzenek és nagyobb eladási rátát biztosítsanak a magazinjaik számára. Különösen szomorú az is, hogy a kortárs kultúránk csak egy lekorlátozott felületet biztosít a női jogok kibontakozásához, ezzel elfedve hagyva a piszkos igazságot mondjuk a megcsalásokról, bántalmazásokról, kihasználásról és így tovább. Ennél is aggasztóbb, hogy az erről szóló viták legitimitását egy olyan befutott és elismert énekes ássa alá, mint amilyen Del Rey is. Nehéz figyelmen kívül hagyni a feltételezést, miszerint a fentebb is említett előadók szexualizált képe még veszélyesebb a feminizmusra nézve, mint az erőszakról és a rossz fiúkról írt szövegeik. A fekete nők túlszexualizálása egy régi rossz, bevett szokás. Emiatt pedig ők sokkal több támadásban részesültek, mint amiben Del Rey valaha is tapasztalni fog, írja a The Guaridan. 

Hangjukat vesztett előadók?

Lana Del Rey kifejtette, nem feminista, de szükség van arra, hogy a feminizmusnak legyen egy olyan része, ahol a hozzá hasonló, finom, erősebb nők és férfiak által hangját vesztett személyek is megértésre találnak. Akiken rajta marad a ruha, és a rossz emlékek felelevenítése helyett egy talán soha meg nem valósult, idillikus szerelemről nosztalgiáznak. Ugyan az énekesnő meglátása akár helytálló is lehet, a posztjában felsorolt énekesek (Doja Cat, Ariana Grande, Camila Cabello, Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj és Beyoncé) mind átéltek már olyan incidenseket, amik folytán ugyanúgy törékeny, hangját vesztett alkotóknak mondhatók. 

Elvesztette a hangját Lana Del Rey, elmaradnak a koncertjei

Az amerikai énekesnő bocsánatot kért a koncerteket izgatottan váró tömegektől – írja a BBC. Orvosa szerint négy hétig pihentetni kell hangját, amit egy betegség miatt ideiglenesen elvesztett. Szóval aggodalomra semmi ok, Del Rey nem hallgat el örökre. – nyilatkozta. Hatodik nagylemeze, a Norman Fucking Rockwell idén jelent meg.

Beyonce hívta fel a figyelmet a rendőrök brutalitására, a Lemonade dalának szövegében pedig férjének félrelépéséről énekel. Ariana Grande halálos fenyegetésekben részesült, miután exe, Arthur Miller drogtúladagolásban életét vesztette, Kehlani pedig egy bántalmazó kapcsolat rabja volt. Ugyan Del Rey kijelentésében van némi ellentmondás, kétségtelen, hogy szövegei sokakat segítettek ráébreszteni, hogy miért van szükség a feminista nézetekre. Hosszú monológjában, miután reagált az őt ért kritikákra, kifejtette többek között azt is, hogy új albummal és két verseskötettel készül. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.