Hallgatom Politikai ügy lett Lana Del Rey izraeli fellépéséből

Politikai ügy lett Lana Del Rey izraeli fellépéséből

Promóció

Lana Del Rey is fellép a Tel Aviv-i Meteor Fesztiválon. Ez azonban nem mindenki tetszését nyerte el. Rajongói és palesztin bojkott csoportok (köztük Izrael tudományos és kulturális bojkottját hirdető Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel) arra kérték az énekesnőt, hogy maradjon távol a fesztiváltól Palesztina izraeli megszállása miatt.

Promóció
- Advertisement -

Lana Del Rey Instagramján fejtette ki az üggyel kapcsolatos véleményét:

A demokráciával és az elnyomással kapcsolatos nézeteim megegyeznek a legtöbb liberális nézettel. Mégis megtartjuk a show-t Izraelben. Megértem ugyanakkor azt a szempontot is, hogy támogatásomról biztosítsam a palesztinokat. Tehát csak azt akartam tudatni veletek, hogy mikor Izraelben leszek, Palesztinát is meglátogatom majd, és nagyon várom, hogy találkozhassam mind palesztin, mind izraeli gyerekekkel, és mindenkinek zenélhessek. Békét akarok Izraelnek és Palesztinának is. 

Del Ray egyik kritikusa Roger Waters a Pink Floydból, aki a palesztin bojkott támogatója. Waters a Facebookon azt írta, azok a művészek, akik fellépnek a fesztiválon, “politikai tettet” hajtanak végre és “az apartheid államot támogatják”. Desmond Tutu szavaira hivatkozva egyenesen így fogalmazott: “Ha semleges vagy igazságtalanságok esetén, akkor ezzel a zsarnok mellett foglaltál állást.”

Az énekesnő neki is üzent közvetlenül: “Olvastam a véleményedet arról, hogy az is cselekedetnek számít, ha valaki hisz a semlegességben. Teljesen megértem, amit mondasz, de ez az én cselekedetem”.

Instagram post by Lana Del Rey * Aug 21, 2018 at 8:40pm UTC

478.3k Likes, 17.6k Comments – Lana Del Rey (@lanadelrey) on Instagram

A palesztin bojkott csoport viszont nem fogadta el Lana Del Rey érvelését. 

Örömmel látunk Palesztinában, ha lemondod a Meteor-os fellépésedet. De jelképes gesztusodat nem tudjuk elfogadni, mivel átléped a bojkottunk demarkációs vonalát  

– üzente a szervezet az énekesnőnek.

A Meteor Fesztivál line-upján egyébként olyan nevek szerepelnek, mint Kamasi Washington, Flying Lotus, DJ Koze, Pusha T, Yung Lean és Ariel Pink.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3