A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére péntektől fehér díszkivilágítást kapott a Lánchíd.

Az újrakezdés lehetősége

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy a Lánchíd “apró gesztusként” péntektől az orvosok, ápolók köpenyének színét viseli. A fehér “egy újrakezdés lehetősége is, egy olyan világé, ahol azokat az embereket, akik életeket mentenek, a baj elmúltán is jobban meg fogjuk becsülni” – tette hozzá.

Azt mondta, “bár az elmúlt években hajlamosak voltunk róla megfeledkezni, de most a járvány idején mindenki számára világossá vált, hogy milyen fontosak azok az emberek, akik az egészségügyben dolgoznak”. Az egész város, az egész ország egy emberként drukkol az orvosoknak, az ápolóknak és az őket segítőknek, hogy az ország legyőzhesse a járványt – fűzte hozzá.

Szellemvárossá változott Budapest a koronavírus-járvány idején

Rizsavi Tamás mozdonyvezető és városi fotós. Olykor extrém helyszíneken jár és nem fél használni a fényképezőgépét.koronavírus hírek budapest karantén fotók

A főpolgármester a budapestiek nevében köszönetet mondott az egészségügyben dolgozók munkájáért.

Ingyen tömegközlekedhetnek az egészségügyiek

Nemrég számoltunk be arról, hogy nem csak a MÁV-Start, a MÁV-HÉV, a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi autóbuszos szolgáltatók járatain, hanem a Budapesten is ingyen utazhatnak az egészségügyben dolgozók a veszélyhelyzet megszűnéséig

Mint fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján, “az egészségügyi dolgozók – a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként” hozták meg a döntést.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet