47 éven keresztül parkolt ugyanott az autójával, turistalátványosság lett belőle

Az öreg Lancia Fulviát 1974-ben parkolta le tulajdonosa az utcán, és 2021 októberében szállították el. Az olaszországi Conegliano-ban turistalátványosság vált a járműből.

Az autó négy évtizeden át raktárként szolgált

A 47 éve egyhelyben parkoló autó főleg a Google Street View-ban vált népszerű „úticéllá”, de sokan személyesen is felkeresték, hogy saját szemükkel is lássák a Conegliano utcáját évtizedekig gazdagító járművet.

Az 1967-es évjáratú Lancia Fulvia tulajdonosai a 94 éves Angelo Fregolent és felesége, Bertilla Modolo, írta az Independent. Egy újságos boltot üzemeltettek négy évtizeden át, és az elhíresült járgányt lényegében raktárként használták üzletükhöz.

Az öreg Lancia Fulviát kiállítják majd a városban

A házaspár nyugdíjba vonulása után az autót egyszerűen otthagyták az utcán. A hosszú éveknek köszönhetően az utca védjegyévé vált jármű valódi turistalátványosság lett.
Az önkormányzat szállíttatta el a kocsit, melyet a padovai Moto d’Epoca autókiállításon állítottak ki. A rendezvény után az autót rekonstruálni fogják és a tulajdonosok házától nem messze, egy iskola mellett kiállítják.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk