Elhunyt a milliárdos Lars Larsen, a dán “ágykirály”, a Jysk alapítója

Meghalt a dán “ágykirály”, Lars Larsen, a Jysk lakberendezési áruházlánc alapítója és tulajdonosa – adta hírül az MTI.

A legendás üzletember, Lars Larsen hétfőn hunyt el 71 évesen, májrákban, családja körében a nyugat-dániai Silkeborgban, írja a Bloomberg.

lars larsen jysk alapítója
Lars Larsen, a Jysk alapítója / Fotó: Getty Images

Lars Larsen 1979-ben Aarhusban, 20 ezer dollárból nyitotta első lakberendezési boltját. Évi 4 milliárd dollár árbevételű cégének ma 2700 áruháza működik a világ 52 országában, alkalmazottainak száma 23 ezer. Személyes vagyonát 5 milliárd dollárra becsülik.

Az IKEA és a svéd királynő összefogott az idősekért

Az IKEA már nem egyszer kezdett olyan projektbe, amelyben nem csak a fenntarthatóságra, hanem az emberek megsegítésére összpontosított. A svéd kormány eddig nagy részben kivette a részét az idősek, főleg a demenciában szenvedő emberek gondozásában. Mivel a demens betegek extra figyelmet igényelnek, ellátásuk jóval összetettebb feladatot jelent, nem beszélve a hozzáértő szakértelemről.

Az üzletembert úgy ismerték, mint aki mesterien képes leszorítani a költségeket és nagyon előnyös üzleteket tud kötni. Évtizedeken át saját maga szerepelt áruházlánca reklámjaiban, ezért személyesen is jól ismerték őt a dánok.

No Title

Danmark har mistet en af sine store. Lars Larsen er død. Han var en hædersmand i alt. Måske en af de bedste handelsmænd i sin tid, og han bidrog som få. Et fyrtårn, var han. Han vil blive savnet og mindet. Mine tanker går i dag til de efterladte. https://t.co/Yum8aTflpQ

Dánia az egyik óriását veszítette el – mondta haláláról Brian Mikkelsen, a Dán Kereskedelmi Kamara elnöke, volt gazdasági miniszter Twitteren. A családi konszern irányítását a betegség miatt Larsen fia, a 47 éves Jacob Brunsborg vette át júniusban, tévesen már akkor a halálát híresztelték.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból