Lars Von Trier megint nézőszívatós kedvében van – Újabb botrány Cannes-ban

Lars von Trier legújabb filmje megint kiütötte a biztosítékot Cannes-ban: brutális jelenetei miatt 100 ember elhagyta a vetítőtermet. A The Telegraph kritikusa, Robbie Collin szerint a The House That Jack Built  “egy két és fél órás önreflexív kínzás pornó”.

Már jóval azelőtt, hogy a nézők elfoglalták a helyüket, tudták, hogy von Trier új filmje durva lesz. Ezért aztán Thierry Fremaux, a fesztivál művészeti igazgatója sokkal korábban úgy döntött, a kegyetlen sorozatgyilkosról szóló mű “annyira ellentmondásos”, hogy nem alkalmas arra, hogy induljon a rangos díjért. Emiatt hát, csak versenyen kívül vetíthették. 

A Variety szerint még így voltak, akik nem készültek fel arra, mennyire rettenetes lesz, és több mint százan sokkolva viharzottak ki a színházból.

Íme, a hivatalos trailer:

THE HOUSE THAT JACK BUILT Official Trailer (2018) Uma Thurman, Matt Dillon, Lars von Trier Movie HD

THE HOUSE THAT JACK BUILT Official Trailer (2018) Uma Thurman, Matt Dillon, Lars von Trier, Riley Keough Movie HD © 2018 – Zentropa Comedy, Kids, Family and …

Lars von Trier soha nem a kedves kis szívmelengető filmjeiről volt ismert. Mégis van egy erős rajongótábora, és kíváncsi vagyok, hogy az erőteljes negatív visszhangok hatására hányan nézik majd meg mégis a mozikban.

The House That Jack Built Matt Dillon Cannes Review
Matt Dillon, A Sorozatgyilkos / Fotó: Cannes Film Festival

Sőt, világhírű, fantasztikusan tehetséges sztár színészek kaphatók arra minden filmjénél, hogy vele forgassanak.

Újabb horrorjának Matt Dillon a főszereplője, aki egy filozófiai elmével megáldott pszichopatát alakít. Játszik benne Bruno Ganz, Uma Thurman és Riley Keough is.

Akik végignézték a filmet, többnyire azt mondták róla, hogy túl véres, túl brutális, túl hosszú.

Lvt

Hát nem cukik? Matt Dillon és Lars von Trier / Fotó: Daily WireDe akadtak rajongói is, akik álló ovációval fejezték ki tetszésüket. Megmutatjuk ezt is.

No Title

Nevertheless, #Cannes2018 still gives Lars von Trier a standing ovation after ‘The House That Jack Built.’ As someone sitting near me put it: “They’ll clap for anything.” pic.twitter.com/xa6Hi0t23r

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból