Laura Fuchs New York-i fotós szerint a szemünkkel mosolygunk. A maszkot viselő hétköznapi emberek erejét és pozitív hozzáállását akarta megörökíteni fotósorozatával.

Keep smiling!

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb gócpontja New York városában alakult ki. A John Hopkins Egyetem adatai szerint a vonzáskörzetével együtt több mint 20 milliós metropoliszban több mint 330 ezer megbetegedést és több mint 26 ezer halálesetet regisztráltak.

Laura Fuchs Maszk Foto
Maszk-Mosoly New Yorkban / Fotó: Laura Fuchs

Laura Fuchs fotós ebben a tragikus időszakban is próbált a pozitívumokra koncentrálni. Fotós felszerelése mellé felvette a kötelező kiegészítőket, azaz egy FFP2-es szűrős maszkot és kesztyűt, majd a nyakába vette a várost.

https://www.instagram.com/p/B-pSGzQnf3j/

Rengeteg portréfotót készített a New York-i polgárokról, persze szigorúan betartva tőlük a két méteres távolságot, írja a BBC.

Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett

Fuchs elmondta, hogy sokan nem járultak hozzá, hogy lefotózza őket, ami teljesen érthető. Ilyenkor nem a legjobb formájukat mutatják az emberek: régóta nem jártak fodrásznál, szabadidőruhát hordanak. Mások gyászolnak, elvesztették valakijüket.

A Severance​ című könyv két éve megjósolta a koronavírus-járvány forgatókönyvét

Ling Ma Severance című, 2018-ban megjelent, több díjra is jelölt regényének vége felé a főszereplő, Candace Chen beszorul a liftbe. Éppen a munkahelyére, a New York-i Spectra könyvkiadóba tart, ahol a fiatal főszereplő a Biblia új kiadásának nyomdai munkáival foglalkozik.

Az amerikaiakat gyakran vádolják azzal, hogy a „keep smiling!” szlogen mögött csak műmosolyt villantanak. Fuchs a fotós projektjével bebizonyította, hogy a járókelők még egy világjárvány közepén is képesek őszintén, optimistán belemosolyogni a kamerába.

„Remélem, a sorozatom felbátorítja az embereket, hogy rámosolyogjanak másokra a maszkjuk alatt is. Őrizzük meg továbbra is a pozitív hozzáállásunkat, kedvességünket és együttérzésünket. A mosoly gyógyír a léleknek! Sok szeretettel NYC-ből” – írta közösségi oldalán, miután rengeteg támogató üzenetet kapott a világ minden pontjáról.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet