Nézem Fotó Laura Fuchs, New York-i fotós: „Mindenki mosolyogjon a maszk...

Laura Fuchs, New York-i fotós: „Mindenki mosolyogjon a maszk alatt is!”

Promóció

Laura Fuchs New York-i fotós szerint a szemünkkel mosolygunk. A maszkot viselő hétköznapi emberek erejét és pozitív hozzáállását akarta megörökíteni fotósorozatával.

Keep smiling!

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb gócpontja New York városában alakult ki. A John Hopkins Egyetem adatai szerint a vonzáskörzetével együtt több mint 20 milliós metropoliszban több mint 330 ezer megbetegedést és több mint 26 ezer halálesetet regisztráltak.

Maszk-mosoly New Yorkban / Fotó: Laura Fuchs

Laura Fuchs fotós ebben a tragikus időszakban is próbált a pozitívumokra koncentrálni. Fotós felszerelése mellé felvette a kötelező kiegészítőket, azaz egy FFP2-es szűrős maszkot és kesztyűt, majd a nyakába vette a várost.

*MASK SMILE* We can all keep our distance and SMILE at each other with our MASKS ON. Its all in the eyes! Positivity boosts the immune system y’all. 😁😷🌞 #masksmile #nyc

640 Likes, 114 Comments – LAURA FUCHS (@laurasfuchs) on Instagram: “*MASK SMILE* We can all keep our distance and SMILE at each other with our MASKS ON. Its all in the…”

Rengeteg portréfotót készített a New York-i polgárokról, persze szigorúan betartva tőlük a két méteres távolságot, írja a BBC.

Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett

Fuchs elmondta, hogy sokan nem járultak hozzá, hogy lefotózza őket, ami teljesen érthető. Ilyenkor nem a legjobb formájukat mutatják az emberek: régóta nem jártak fodrásznál, szabadidőruhát hordanak. Mások gyászolnak, elvesztették valakijüket.

A Severance​ című könyv két éve megjósolta a koronavírus-járvány forgatókönyvét

Ling Ma Severance című, 2018-ban megjelent, több díjra is jelölt regényének vége felé a főszereplő, Candace Chen beszorul a liftbe. Éppen a munkahelyére, a New York-i Spectra könyvkiadóba tart, ahol a fiatal főszereplő a Biblia új kiadásának nyomdai munkáival foglalkozik.

Az amerikaiakat gyakran vádolják azzal, hogy a „keep smiling!” szlogen mögött csak műmosolyt villantanak. Fuchs a fotós projektjével bebizonyította, hogy a járókelők még egy világjárvány közepén is képesek őszintén, optimistán belemosolyogni a kamerába.

„Remélem, a sorozatom felbátorítja az embereket, hogy rámosolyogjanak másokra a maszkjuk alatt is. Őrizzük meg továbbra is a pozitív hozzáállásunkat, kedvességünket és együttérzésünket. A mosoly gyógyír a léleknek! Sok szeretettel NYC-ből” – írta közösségi oldalán, miután rengeteg támogató üzenetet kapott a világ minden pontjáról.

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3