Követem Élet + Stílus A lány, akit a táskája tart életben – VIDEÓ

A lány, akit a táskája tart életben – VIDEÓ

Promóció

Minden nő számára fontos a retikül, a többség halmozza is őket, ha csak teheti. A 18 éves kaliforniai lány, Lauren Spencer azonban kizárólag táskája tartalmának köszönhetően marad életben.

Promóció
- Advertisement -

Lauren egy rendkívül ritka betegséggel küzd. A pulmonális hipertónia egy olyan magas vérnyomásos állapot, amely fokozatosan tönkreteszi az artériákat és a tüdőt, a várható élettartam a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyszeres kezeléssel is csupán 1-5 év.

De milyen gyógyszerről is van szó? Egy olyan 24 órán át folyamatosan ürülő injekció kerül a lány szervezetébe, ami nem mindenkinél használ.

A legtöbb páciens néhány éven belül immunissá válik rá, ugyanakkor havi 75 ezer dollárba, azaz több mint 20 millió forintba kerül. Lauren jelenlegi biztosítása fedezi ezt, viszont 21 éves kora után – ha megéri – pályáznia kell támogatásra.

Érdekes módon a fiatal lány édesapja is ezzel a betegséggel küzdött, 36 évet élt csupán. Igyekezett teljes életet élni, amennyire csak lehet. Lauren is így van ezzel: nővérnek tanul, mert rengeteg olyan egészségügyi dolgozó volt útja során, aki inspirálta, és ő maga is szeretne mások fájdalmán enyhíteni.

Míg Lauren sokkolóan higgadtan beszél életkilátásairól, anyukája fátyolos tekintettel beszél arról, hogy mindketten abban bíznak, hogy előbb-utóbb megtalálják a jelenleg gyógyíthatatlan betegség gyógymódját, és a fiatal lánynak mégsem kell néhány éven belül meghalnia.

My Handbag Keeps Me Alive | TRULY

SUBSCRIBE to Barcroft TV: http://bit.ly/Oc61Hj For 24 hours a day, Lauren Spencer has life-saving medication being pumped directly into her heart. The 18-year-old from Lodi, California has a condition known as Pulmonary Hypertension – a form of high blood pressure that affects the arteries of the lungs and heart.

Addig is, Lauren mindenhová viszi magával kis kézitáskáját, amiben az életmentő ampullák sorakoznak, és ami a nap 24 órájában intravénásan egy katéteren keresztül pumpálja a mellkasba a túléléshez szükséges adagot. Ha Lauren a táskáját elveszíti, szó szerint az életét veszíti el…

Promóció
ForrásNuus
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3