A Leap – magyarul: Kuo Tuan (Döntő) – arról a kínai bajnokcsapatról szól, amely a női röplabda történetét dolgozza fel 1981-től egészen a 2016-os riói olimpiáig.

Valódi sikertörténet a vásznon

Kína a Kuo Tuan (Döntő) című röplabdás drámát nevezi a legjobb nemzetközi film Oscar-kategóriájába – írta a Variety.

Kuo Tuan Donto Leap Film Kina Oscar Dij 2021 E1607090743190
Kuo Tuan (Döntő) Című Filmet Indítja Kína A 2021-Es Oscarra

Az ázsiai ország csütörtökön jelentette be, hogy Peter Csan hongkongi rendező sportdrámáját nevezi az amerikai filmakadémia díjáért folyó versengésbe. 

[TRAILER 05] Leap [ENG SUB] China 2020 | Sports Drama | Gong Li | 夺冠

This is the final cinematic trailer for the sports drama movie Leap, about the life of Chinese volleyball champion Lang Ping, subtitled into EnglishDISCLAIME...

Kuo Tuan – angolul Leap címen futó – film megtörtént eseményeken alapul, a kínai nemzeti női röplabdacsapat történetét dolgozza fel 1981-től a 2016-os riói olimpiáig, amelyen bajnokok lettek.

A hongkongi producer egy másik filmjét Hongkong színeiben is neveztek

A film producere a hongkongi Csocso Hui volt, egyúttal ő a Better Days című ifjúsági dráma producere is, amelyet idén Hongkong nevezett az Oscarra. Mindez azért is érdekes, mert a 2019-ben kezdődött tüntetések irgalmatlan mélységekbe torkollott. Néhány napja pedig két kormánykritikus hongkongi aktivistát letartóztattak, mindezt egy évvel a békés tüntetésen való részvételük után, írja a The New York Times.

Kapcsolódó cikk

A Leap a múlt hét végén nyerte el a legjobb film díját a kínai állami támogatású filmdíj, az Arany Kakas-díjak átadásán.

A filmet eredetileg januárban akarták bemutatni, de a koronavírus-járvány miatt késett a mozis forgalmazása.

Végül szeptember utolsó hétvégéjén debütált, és azóta 835 millió jüan (38 milliárd forint) értékben váltottak rá jegyet a nézők, emlékeztet a Variety.

Néhány pedig pedig Magyarország is bejelentette, hogy Horvát Lili Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlére című filmjét méretteti meg, amely már számos díjat is bezsebelt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet