A 2007-es animációs film, a Lecsó annyira megihlette a TikTok-felhasználókat, hogy közösen összehoztak egy musicalt. 

Egészen egyedi kezdeményezés

2020-ban számos hírünkben írtunk már a TikTok-ról egészen új jelenségek kapcsán: Donald Trump kacérkodott azzal, hogy betiltja, hogy bosszút álljon Kínán, no és persze az őt megtrollkodó fiatalokon. Nők figyelemfelhívási céllal megénekelték a betegségüket és kitalálták, hogyan tudják jelezni a családon belüli erőszakot. A Black Lives Matter mozgalom kapcsán felszínre kerültek a generációs ellenétek, de téved, aki azt gondolná, hogy a TikTok kizárólag a tinik platformja

Lecso Musical Tiktok
Remy Az Eredeti Lecsó Című Animációs Filmben / Fotó: Disney / Ap

A TikTok felhasználói hamarosan ismét egyedülálló projektet visznek véghez: január elsején érkezik az első közösségi musical, az Oscar- és Golden Globe-díjas L’ecsó című animációs film alapján, írja a The Guardian.

Kapcsolódó cikk

A produkciónak nincs szerzője, hanem a TikTok-felhasználók írták a dalokat a 2007-es Disney-film karakterei, jelenetei és cselekménye alapján. A sajátos kihívást egy tanárnő, Emily Jacobsen indította el egy idei posztjában, amire sok lelkes és önjelölt dalszerző elkezdett számokat írni az általuk elképzelt L’ecsó-musicalhez.

Miközben számos Disney-mesének – A szépség és a szörnyeteg, Jégvarázs, Oroszlánkirály – létezik hivatalos musical-verziója, Remy, a gasztronómiában kiemelkedően tehetséges patkány történetét eddig nem mesélte el dalban a stúdió.

A várva várt közösségi produkciót a Broadway-n állítják színpadra, és az előadást online adásban is lehet majd követni. Az előadás bevételét jótékony célra fordítják, egy színészeket támogató alapítvány kapja meg a jegybevételt.

Kihirdették a Lecsó szereplőgárdáját

A hagyományos musicalekkel ellentétben a L’ecsónak nincs sem szövegkönyve, sem partitúrája. Az előadást a TikTokra feltöltött dalokból állították össze, amelyeket képzett zenészek és színészek fognak előadni. A szerzők nevét feltüntetik az előadás során. Patton Oswalt, az angol nyelvű változatban Remy hangját kölcsönző színész is áldását adta a produkcióra.

Kapcsolódó cikk

Remy-t, a párizsi patkány létére séfkarrierről álmodozó rágcsálót az Unbreakable Kimmy Schmidt és A stúdió szárja, Tituss Burgess alakítja. Anton Ego, a szigorú ételkritikus szerepében a Tony-díjas André De Shields-t láthatja a közönség. Alfredo Linguinit, a Remy által irányított szakácstanulót Andrew Barth Feldman alakítja. A további szereplők: Wayne Brady, Adam Lambert, Ashley Park (Emily Párizsban), Mary Testa, Priscilla Lopez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet