Több szervezet is utcára vonult az Alternatíva Németországnak (AfD) kongresszusa idején. A tüntetők akadályozták a kongresszus lebonyolítását, ezért vízágyúval oszlatták szét össze a rendőrök.

A hétvégén Hannoverben tartott tisztújító kongresszust a német bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak, ahol többek között a párt társelnökeit is megválasztották.Ga1

A szociáldemokrata vezetésű, észak-németországi városban nagy felháborodást váltott ki a kétnapos kongresszus híre, ezért sokan vonultak az utcákra: helyi baloldali szervezetek már szombaton is mintegy hatezren felvonultak, hogy Angela Merkel liberális bevándorláspolitikája mellett álljanak ki, és az AfD ellen tüntessenek.Ga1

A rendőrség éppen ezért nagy erőkkel készült a kongresszus biztosítására; a helyi rendőrfőnök, Uwe Lange azt nyilatkozta, a helyszínt szögesdrótokkal és különféle akadályokkal védik majd a helyszínre érkező Alternatíva Németországnak pártküldöttek védelmének biztosítása miatt, emellett több ezer rendőrt is a helyszínre rendelnek. 

Ebbe a forgatagba érkeztek meg a tüntetők, hogy kifejezzék nemtetszésüket a szélsőjobboldali párt miatt. A rendőrség oszlatni kezdte a tüntetőket, vízágyút is bevetettek.

És hogy milyen is volt az utcákon a hangulat az AfD-kongresszus idején? Képsorozatunkban az MTI és a Bento német hírportál Hannoverben készült fotóiból szemezgettünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk