A 102 éves nő hivatalosan is a világ legidősebb ejtőernyősévé vált, hiszen 4200 méteres magasságból ugrott Ausztrália felett, méghozzá jótékonysági célból.

Hirdetés

Nem az első alkalom volt Irene O’Shea részéről, hogy fejest ugrott egy repülőből. Az első ugrását a 100. születésnapja alkalmából hajtotta végre és most néhány évvel később O’Shea elhatározta, hogy egy nemes cél érdekében megismétli a nem mindennapi tettét.

Irene O’Shea a világrekordnak számító ugrás előtt / SA Skydiving

Ez alkalommal nem csak a világrekord felállítása, hanem az adománygyűjtést is célul tűzte ki az idős hölgy. A dél-ausztráliai Motoneuron Betegség Egyesület munkájára szerette volna felhívni a figyelmet a világrekorddal.

A hosszú élet titka: 6 tanács a világ legidősebb embereitől – – ContextUs

Annyi félét lehet olvasni arról, hogy milyen ételeket együnk és mennyit mozogjunk, hogy egy igazán hosszú életet élhessünk. Persze szívesen meghallgatjuk, illetve meg is fogadhatjuk ezeket a szakértői tanácsokat, de mit mondanak azok, akik tényleg szép kort értek meg? A People magazin csokorba gyűjtötte ezeket, és mutatjuk is!

Az egyesület a neuro-degeneratív betegségek gyógyításával foglalkozik. O’Shea számára azért is különösen fontos ez a cél, mert lányát ilyen betegség miatt vesztette el.

Oldest skydiver World Record Skydive – Irene O’Shea – SA Skydiving

www.saskydiving.com.au Congratulations to Irene O’Shea and the team here at SA Skydiving on setting a new World Record yesterday. Irene became the oldest skydiver in the World at 102 years, 194 days, raising awareness and money for MND South Australia to help find a cure for Motor Neurone Disease.

A tandemugrást a SA Skydiving elnevezésű cég segítségével hajtotta végre a néni egy kötött pulóverben, széles mosollyal az arcán. Tehát láthatóan nagyon élvezte az ugrást, amelyet az eseményről készített felvétel is tanúsít.

Az időjárás nagyon tiszta és jó volt odafenn, de nagyon hideg is volt

– mesélte élményeit Irene O’Shea.

Az idős hölgy tehát elég bátor volt ahhoz, hogy kiugorjon egy repülőből azért, hogy felhívja a figyelmet a neuro-degeneratív betegségekkel foglalkozó egyesület tevékenységére. Az ő életkorában ez egy igazi hőstet!

Irene O’Shea a sikeres földet érés után / SA Skydiving
Hirdetés