A világ legidősebb ejtőernyőse egy 102 éves nagyi

A 102 éves nő hivatalosan is a világ legidősebb ejtőernyősévé vált, hiszen 4200 méteres magasságból ugrott Ausztrália felett, méghozzá jótékonysági célból.

Nem az első alkalom volt Irene O’Shea részéről, hogy fejest ugrott egy repülőből. Az első ugrását a 100. születésnapja alkalmából hajtotta végre és most néhány évvel később O’Shea elhatározta, hogy egy nemes cél érdekében megismétli a nem mindennapi tettét.

bd15224213da2111839f544bac1cb9a0
Irene O’Shea a világrekordnak számító ugrás előtt / SA Skydiving

Ez alkalommal nem csak a világrekord felállítása, hanem az adománygyűjtést is célul tűzte ki az idős hölgy. A dél-ausztráliai Motoneuron Betegség Egyesület munkájára szerette volna felhívni a figyelmet a világrekorddal.

A hosszú élet titka: 6 tanács a világ legidősebb embereitől – – ContextUs

Annyi félét lehet olvasni arról, hogy milyen ételeket együnk és mennyit mozogjunk, hogy egy igazán hosszú életet élhessünk. Persze szívesen meghallgatjuk, illetve meg is fogadhatjuk ezeket a szakértői tanácsokat, de mit mondanak azok, akik tényleg szép kort értek meg? A People magazin csokorba gyűjtötte ezeket, és mutatjuk is!

Az egyesület a neuro-degeneratív betegségek gyógyításával foglalkozik. O’Shea számára azért is különösen fontos ez a cél, mert lányát ilyen betegség miatt vesztette el.

Oldest skydiver World Record Skydive – Irene O’Shea – SA Skydiving

www.saskydiving.com.au Congratulations to Irene O’Shea and the team here at SA Skydiving on setting a new World Record yesterday. Irene became the oldest sky…

A tandemugrást a SA Skydiving elnevezésű cég segítségével hajtotta végre a néni egy kötött pulóverben, széles mosollyal az arcán. Tehát láthatóan nagyon élvezte az ugrást, amelyet az eseményről készített felvétel is tanúsít.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az időjárás nagyon tiszta és jó volt odafenn, de nagyon hideg is volt[/perfectpullquote]

– mesélte élményeit Irene O’Shea.

Az idős hölgy tehát elég bátor volt ahhoz, hogy kiugorjon egy repülőből azért, hogy felhívja a figyelmet a neuro-degeneratív betegségekkel foglalkozó egyesület tevékenységére. Az ő életkorában ez egy igazi hőstet!

ff769250eb5f428f366537045d5b2a2b
Irene O’Shea a sikeres földet érés után / SA Skydiving

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból