Vajon milyen magyar filmeket várunk 2019-ben? Az ötös listánkon 2 vígjáték és két történelmi film mellett egy portréfilm is található. Idén is volt kikért drukkolni az Oscar-díj válogatáson (Susotázs, Ruben Brandt, a gyűjtő). Ám sajnos nem jutottak tovább a jelöltekig. És talán tényleg kezd kimászni a szürkeségből, az apátiából a magyar film, ami az eredmények alapján nemzetközileg is a legnagyobb sikereket könyvelheti el a kultúra szegmensei közül az utóbbi években.

Piedone nyomában

Ki ne ismerné ebben az országban Carlo Pedersolit, mindannyiunk Bud Spencerét? A több mint 4 éven át forgatott portréfilm neki állít emléket, és a töretlen sikernek örvendő olasz színész fordulatokban gazdag életét tárja elénk.

Piedone nyomában – előzetes #1 / Dokumentumfilm

Piedone nyomában előzetes Mozis poharak topperrel, popcorn vödrök, plakátok a MoziShop.hu-nál ☞ https://www.mozishop.hu Mikor lesz a mozikban? ☞ Országos moz…

A sokoldalú emberről elképesztő dolgok kerülnek napvilágra  90 percbe összesűrítve. Tulajdonképpen 3 generáció nőtt fel az alkotásain. Február 28-án kerül a mozikba Király Levente rendezése, és borítékolható a nagy nézőszám.

Most van most

Ismét egy romantikus vígjáték következik a sorban, mely az alkotók szerint egy olyan vagány road movie, ami érzelmes dráma elemeit is hordozza magában.

Azért került bele a 2019-es legjobban várt filmjeim közé a Most van most, mert nem csak Budapesten, hanem a Balaton-felvidéken is játszódik.

Ráadásul a 30-as korosztály párkapcsolati problémáit boncolgatja.

Img 2308 Sm
Jelenet A Forgatásból / Fotó: Movieinsider.blog

Imádom a Balatont, a szerelmese vagyok. Szajki Péter amúgy ugyanaz a rendező, aki a 2008-as Intim fejlövés című krimi-vígjátékot is letette az asztalra, és abból kiindulva lehetnek nagyok az elvárásaink.

Guerilla

2019 letagadhatatlanul a történelmi filmek éve lesz, és én ennek roppantul örülök! A Guerilla 1849-be röpít vissza minket, pontosabban a világosi fegyverletétel utáni időszakba.

A főhős csatlakozik a bujdosó gerillákhoz, harcát nem csak a hazaszeretete, hanem bűntudata is fűti. Család, szerelem, háború. Mi kell még?

Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje remélhetőleg nem csak hiteles korrajz, hanem emberi kapcsolatokat is felölelő, hiánypótló munka lesz, amely talán segíti feldolgozni vesztes szabadságharcunk okozta traumáinkat is. Sára Sándor 80 huszár című, 1978-ban készült filmdrámája óta várok egy korrekt filmet erről az időszakról. Hátha ez lesz az!

Guerilla (r. Kárpáti György Mór) filmrészlet

Nézd meg a filmet a Cinegón! https://cinego.hu/filmek/guerilla http://www.mozinet.hu http://www.mozinetmagazin.hu https://www.facebook.com/mozinet https://tw…

Ígéretes, hogy Mundruczó Kornél a film vezető producere, és tehetséges fiatal, nemrég még színművészetis színészek is játszanak majd a filmben. A bemutató a port.hu szerint március 7-én lesz.

Kölcsönlakás

A miniszter félrelép írójának tollából született romantikus vígjáték februárban érkezik a magyar mozikba. Két különböző karakterű családapát állít szembe egymással: a szerető, hűséges férjet és a csalfát. Nagy füllentések, röhejes pillanatok, bonyodalmak – így lehetne jellemezni röviden a Kölcsönlakást.

KÖLCSÖNLAKÁS – Teaser előzetes (12E)

KÖLCSÖNLAKÁS – 2019 VALENTIN NAPJÁTÓL A MOZIKBAN! Henrik (Klem Viktor) a csapodár férjek mintapéldánya következő pásztoróráját a rendkívül vonzó escort lánny…

Dobó Kata és Gulyás Buda rendezése könnyed szórakozást ígér, ráadásul a januárban a 20 éves Helldorado jubileumi koncertjét tartó Ganxsta Zolee is szerepet kapott az alkotásban: Alfréd karaktereként tűnik fel.

Apró mesék

Az Apró meséket történelmi filmként, pontosabban történelmi thrillerként aposztrofálják. Érdekes korszakban játszódik, a II. világháború utáni zűrzavaros Magyarországon.

Egy szélhámos áll a történet középpontjában, aki hasznot akar húzni a zavaros időkből.

És amikor menekülnie kell Budapestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Apró mesék – teaser #1 / Történelmi thriller

Apró mesék teaserMozis poharak topperrel, popcorn vödrök, plakátok a MoziShop.hu-nál ☞ https://www.mozishop.hu Mikor lesz a mozikban? ☞ Országos moziműsor ☞ ht…

Ütős trailer, izgalmas vágások. Szász Attila 5. rendezése erős színészi gárdával –  Szabó Kimmel Tamás főszereplésével – felvértezve érkezik márciusban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk