A Screenrant a Rotten Tomatoes értékelései alapján listázta Quentin Tarantino tíz legjobb filmjét – mutatjuk, milyen sorrend jött ki.

A közönség szava számít

Quentin Tarantino, az egyik legkiválóbb filmes, rengeteg nagyszerű filmet készített karrierje során. Sajátos stílusát azonnal felismerni. Tarantino tekintélyes rajongótáborra, az általa írt és rendezett filmek pedig hatalmas népszerűségre tettek szert az évek során.

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino / Fotó: Nina Prommer / Epa-Efe/Shutterstock

A Rotten Tomatoes oldalán jól látható, mennyire esik egybe a kritika és a közönség ítélete egy-egy alkotás kapcsán. A kritikusok tetszési indexét mérő Tomatométernél fontosabb a közönség ítélete, amely Tarantino filmjei esetében gyakran jelentősen eltér a szakértői véleménytől. Az alábbiakban a közönség tetszésindexe alapján állította sorrendbe a tíz legjobb Tarantino-filmet a Screenrant.

Volt egyszer egy Hollywood (2019): 70%

Tarantino legutóbbi rendezése, a Volt egyszer egy Hollywood esetében egyértelműen látszik a Tomatométernél 15%-al alacsonyabb indexből, hogy a közönség kevésbé volt vevő erre a filmre. Az öregedő színész, Rick Dalton és dublőrének, legjobb barátjának története a ’60-as évek végén átalakuló Hollywood és a kegyetlen Manson-gyilkosságok titkaiba avatja be a nézőt.

Volt egyszer egy Hollywood: A film, amelyben Tarantino saját mítoszával is végzett

Quentin Tarantino legújabb mozija, a Volt egyszer egy… Hollywood az előzetes szerint egy legendás időszakba kalauzol minket. Los Angelesben, 1969 nyarán minden megváltozott. Azonban nem a Manson-gyilkosságot veszi górcső alá. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Tarantino film Hollywood, Volt egyszer egy hollywood

Leonardo DiCaprio fantasztikusan játssza Rick-et, de Brad Pitt Cliff szerepében ellopja a show-t. A főszereplők között remek az összhang, a vizuáltechnika nagyszerű, a zenék mint mindig, most is kiválóak, de a Tarantino-filmekre jellemző izgalmak ezúttal csak a vége felé jönnek, ezt pedig a közönség egy része nem vette jó néven.

VOLT EGYSZER EGY… HOLLYWOOD – Magyar szinkronos előzetes #2 (18)

VOLT EGYSZER EGY… HOLLYWOOD – AUGUSZTUS 15-TŐL A MOZIKBAN! 1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színé…

Grindhouse: Halálbiztos (2007): 72%

Egy kevésbé emlékezetesre sikeredett, vegyes kritikákat kapott próbálkozás volt a Halálbiztos. Az ötlet, amely Tarantino gyerekkori moziélményén alapult, amikor egy jegy áráért két B-kategóriás filmet vetítettek a mozik, nem igazán nyerte el a közönség tetszését.

A film egy rejtélyes gyilkosról, Stuntman Mike-ról és a spéci kocsijáról szól, aki nőkön tölti ki gyilkos indulatait.

A párbeszédek és a forgatókönyv is szokatlanul gyengék Tarantinótól, nincs profi módon összerakva, a színészi játék és a történetmesélés sem kiemelkedő. Azért megvan a maga rajongótábora, a 72% nem rossz arány.

Grindhouse: Halálbiztos (2007) – Előzetes 2.0

Monolit video edit

Aljas nyolcas (2015) – 76%

A hossza, a sok unalmas és vontatott rész miatt az Aljas nyolcas is a gyengébb Tarantino-alkotások közé tartozik.

Egy csapatnyi nem túl bizalomgerjesztő idegen a hóhelyzet miatt egy vadászházban reked és hamar kibontakozik az erőszakos cselekmény.

A párbeszédeket és a forgatókönyvet okosan rakták össze, mindezt a fantasztikus látvány is fokozza, egészen az utolsó harmadig, amikor a film lelassul és felejthetővé válik. Mindehhez hozzájön még a sok céltalan rasszista megnyilvánulás, és így már sok kívánni valót hagy maga után ez a mozi.

Aljas nyolcas magyar szinkronos előzetes

Aljas nyolcas magyar szinkronos előzetes. További infó a filmről: http://filmtrailer.hu/film/aljas-nyolcas-magyar-szinkronos-elozetessel/ Csekkold a legújabb…

Kill Bill 1. rész (2003): 81%

A legendás főszereplő, a filmzene valamint a kitűnő akciójelenetek a Kill Billt az egyik legismertebb Tarantino-filmmé avatják.

A „Menyasszony” bosszút esküszik, hogy megölje volt csapata tagjait, akik nem engedték kiszállni és tönkretették az életét.

Az akciójelenetek mellett Uma Thurman alakítása is kiemelkedő. Bár maga a film nem hoz forradalmi megoldásokat, nincs is olyan jól megszerkesztve, mint jópár másik Tarantino-alkotás, mégis emlékezetes marad, leginkább a hősnőnek köszönhetően. Tarantino eddigi életművében ehhez a filmhez írták a legtöbb véleményt, ami nyilvánvalóan hatással van a magasabb tetszési indexére. Sokak szerint ugyanis a véres jelenetek miatt túlságosan felértékelték.

Kill Bill: Vol. 1 (2003) Official Trailer – Uma Thurman, Lucy Liu Action Movie HD

Kill Bill: Vol. 1 (2003) Official Trailer – Uma Thurman, Lucy Liu Action Movie HD Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Subscribe to TRAILERS:…

Jackie Brown (1997): 85%

Talán a leginkább alulértékelt film a Tarantino-életműben a Jackie Brown. A főszereplő stewardesst Pam Grier kitűnően alakítja. Egyszer csak a csempésző nő lebukik a reptéren, és a rendőrök együttműködést ajánlanak neki, hogy elkapják a főnökét.

Egy szerelmi kapcsolat is kibontakozik a nézők előtt az Elmore Leanord Rum puncs című regénye alapján készült filmben.

Pam Grier mellett Robert Foster is remek alakítást nyújt, ami bizonyára az eddigi legnyugisabb szerepe. A film elbeszélésmódja nem nyerte el mindenki tetszését, sok Tarantino-rajongó számára unalmas lehet.

Jackie Brown Official Trailer #1 – (1997) HD

Jackie Brown movie clips: http://j.mp/1JboBHI BUY THE MOVIE: http://amzn.to/tO9zJs Don’t miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTIO…

Becstelen Brigantyk (2009): 88%

Vitathatatlanul az egyik legjobb, mesterien kivitelezett Tarantino-alkotás.

Egy csapat zsidó származású amerikai katonáról és egy mozitulajdonos nőről szól, aki elvesztette a családját és most mindannyian bosszút akarnak állni a nácikon.

Christoph Walz osztrák színész nevéhez fűződik az egyik legnagyszerűbb Tarantino-filmben nyújtott alakítás a zsidóvadásznak nevezett náci, Hans Landa szerepében. A nagyszerű forgatókönyv és híressé vált jelenet mellett a befejezés viszont nem nyerte el mindenki tetszését.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Kill Bill 2. rész (2004): 89%

Ha az első rész túl akciódús lett volna kevés párbeszéddel és tartalmas történések nélkül, akkor a folytatásra már nem állhat meg ez a panasz.

Black Mamba továbbra is Bill nyomában van, és találkozik a gyilkos csapat többi tagjával is az üldözés során.

Uma Thurman továbbra is fantasztikus és David Carradine is hozzá méltó alakítást nyújt, és a nézők jópár nagyszerű jelenetet élvezhetnek az akciók mellett is. A befejezés ugyan kiábrándító Bill és Beatrix között, de még mindig jóval több rajongó kedveli a filmet, mint ahányan a fanyalgók vannak.

Kill Bill: Vol. 2 (2004) Official Trailer – Uma Thurman, David Carradine Action Movie HD

Kill Bill: Vol. 2 (2004) Official Trailer – Uma Thurman, David Carradine Action Movie HD Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Subscribe to TR…

Django elszabadul (2012): 91%

Tarantino sorozatban második bosszú-filmje, amelyben Christoph Waltz játékát Oscar-díjjal jutalmazták.

A Django elszabadul a címszereplő felszabadított rabszolgáról, és Shultz-ról, a fejvadászról szól, akik együtt keresik Django feleségét.

Csodálatos alakítást nyújt Leonardo DiCaprio, Waltz, Samuel L. Jackson és Jamie Foxx is ebben a westernben. Bár túl hosszú a film, és főleg miután Django magára marad, jóval gyengébb lesz, továbbra is hatalmas rendezői teljesítmény.

Django Unchained – Official Trailer (HD)

http://www.joblo.com – “Django Unchained” – Official Trailer Source: http://www.fandango.com/movie-trailer/exclusive:djangounchainedtrailerpremiere-trailer/1…

Kutyaszorítóban (1992): 94%

Tarantino rendezői bemutatkozása az egyik legnagyobb dobásra sikeredett a filmtörténetben.

A történet öt bűnözőről szól, akik ismeretlenül összeállnak a tökéletes bűntény végrehajtása céljából: gyémántot rabolnak együtt, ami aztán mégsem szándékaik szerint alakul.

Alacsony költségvetésből készült a film, de minden szereplő nagyot alakít és a remek forgatókönyv is mutatja Tarantino páratlan tehetségét, különösen a pörgős párbeszédek megalkotásában. Teljesen jogosan ennyire népszerű a közönség körében.

Kutyaszorítóban – “bestof” Mr. Drapp/Mr. Szőke

Kutyaszorítóban, avagy Reservoir Dogs. Quentin Tarantino legelső rendezésében Michael Madsen élete alakítását nyújtja (valamint hozzátenném, szerintem Hankó …

Ponyvaregény (1994): 96%

Teljesen triviális, hogy a Ponyvaregény kerül a lista az élére, hiszen ez az egyik legnagyobb kultfilm, amit valaha készítettek.

A szövevényes történetben szerepelnek bérgyilkosok, egy körözött boxoló, egy gengszter, az idősíkok sajátosan keverednek, míg a végén zseniális darabbá állnak össze a jelenetek.

Tarantino visszatérő szereplői, Samuel L. Jackson, John Travolta és Uma Thurman felejthetetlen alakítást nyújtanak és olyan ikonikus jeleneteket köszönhetünk a stábnak, mint például a táncverseny vagy az Ezékiel 25:17 értelmezése. Ez Tarantino és egyben a ’90-es évek egyik legjobb filmje, a valaha készült legnépszerűbb mozi.

Sajtburger jelenet – Ponyvaregény

Ponyvaregényből egy részlet. Film info (angolul): http://www.imdb.com/title/tt0110912/ Ha tetszett és szeretnél ehhez hasonló videókat, nyomj és like-ot és i…

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.