2018 legrosszabb jelszavai, ezeket ne használd!

Egy jelszavakkal foglalkozó cég összeállította a legrosszabb kódszavak listáját. Ne használj celebek neveit, de a Donald sem jó választás!

A SplashData – jelszókezelő alkalmazást fejlesztő cég – idén nyolcadik alkalommal állította össze „az év legrosszabb jelszavainak” listáját. A cég felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy nem szabad fél vállról venni a cyber-biztonságot.

A több mint 5 millió jelszó áttanulmányozása után a cég megállapította, hogy a legrosszabb „jelszavak”, mint például a 123456 még mindig a leggyakoribbak közé tartoznak. A következő öt leggyakoribb kód, pedig szintén könnyen kiszámítható számsorozatokból áll.

Amikor a közösségi média rémálommá válik: boszorkányüldözés a 21. században

Modernkori boszorkányüldözés a Snapchat korában, amely száraz szatírával tűzi nyársra a törékeny férfiasságot és a nőgyűlölő hisztériát. Így foglalható össze nagyon röviden Sam Leivinson Assassination Nation című filmje, amely ma mutatkozik be Angliában.

A SplashData cég szerint, akik ilyen egyszerűbb belépési kódokat használnak, azoknak nagyobb esélyük van rá, hogy hekkerek áldozatává válnak, és ellopják személyes adataikat.

Újnak számítanak az olyan kódszavak a listán, mint a 111111, a sunshine, princess és a 666666, ezek is benne vannak az első legrosszabb 15-ben.

Itt vannak összegyűjtve Donald Trump legnagyobb baromságai

Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak. A tény, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke, már önmagában egy vicc. A összegyűjtötte, mit is gondol a világról a 21.

Érdekes módon ebben az évben ért el magasabb helyezést ”donald” szó, amely a 23. legveszélyesebb jelszó közé került be.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sajnáljuk elnök úr, de ez nem álhír, akik az Ön nevét vagy más hétköznapi nevet használnak jelszóként, azok veszélyes döntést hoznak[/perfectpullquote]

– magyarázza Morgan Slain, a SplashData ügyvezetője.

A hekkerek tudják, hogy a hírességek neveivel vagy egyszerű billentyűzet-kombinációkkal sikert érhetnek el ha  internetes fiókokat kell feltörniük, mert sokan használnak ilyesfajta könnyen megjegyezhető jelszavakat.

Ezek helyett a cég azt javasolja, hogy vegyes kombinációkat használjunk 12 vagy még több karakterből összeállítva. Ezen kívül azt is tanácsolják, hogy különböző jelszavakat használjunk minden regisztrációnkhoz. Így ha esetleg fel is törik az egyik fiókunkat a többi még biztonságban maradhat.

Egy hacker élőben közvetíti, ahogy letörli a Facebookról Mark Zuckerberg profilját

A tajvani hacker, Csang Cse-jüan (Chang Chi-yuan) a napokban jelentette be: tajvani idő szerint vasárnap 18 órakor, vagyis magyar idő szerint déli 12 órakor élőben közvetíti majd a Facebookon, ahogy feltöri Mark Zuckerberg Facebook-oldalát. Egész pontosan azt ígérte meg, hogy elérhetetlenné teszi azt – Ezzel az eszközzel a felhasználók azt nézhetik meg, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból, elérését a történtek hatására átmenetileg felfüggesztették.

A felmérés alapján az internet felhasználók közel 10% használta az adott év 25 legrosszabb jelszavának valamelyikét és körülbelül 3% pedig az 123456-ot, amely mind közül a legrosszabb választás.

Ha az alábbiak valamelyikét használod, akkor érdemes sürgősen lecserélned. Lássuk a tehát az idei év 15 legkevésbé biztonságos jelszavát:

1.“123456”
2.“password”
3. “123456789”
4. “12345678”
5. “12345”
6. “111111”
7. “1234567”
8. “sunshine”
9. “qwerty”
10. “iloveyou”
11. “princess”
12. “admin”
13. “welcome”
14. “666666”
15. “abc123”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból