Legyél te korunk Beethovenje! Jelentkezz a zeneszerzőversenyre!

Március 14-ig lehet pályázni a második alkalommal meghirdetett Beethoven Zeneszerzőversenyre, amelyre Ludwig van Beethoven egyik művének mai, ugyanazokkal a hagyományos hangszerekkel eljátszott feldolgozásával lehet pályázni – közölte az I. kerületi polgármester szombaton az M1 aktuális csatornán.

Nagy Gábor Tamás azt mondta, arra kíváncsiak, milyen hatást gyakorol a mai zeneszerzőkre, és hogy hangzana ma Beethoven hegedűre és zongorára írt F-dúr Tavaszi szonátája.

Várjon Dénes: Örök és halhatatlan Beethoven – Interjú / ContextUs

Mindkettőnknek nagyon jó barátja Steven Isserlis, a fantasztikus angol csellista, akivel az Endiburgh-i Nemzetközi Fesztiválon szombaton fogunk hárman koncertezni (Schumann, Brahms és Mendelssohn kamarazenéi, Queen’s Hall, augusztus 26, 11óra – szerk.). Ők évtizedek óta közeli kapcsolatban vannak, én pedig már tizenkét éve játszom rendszeresen vele.

A győztes darabot a május 1. és 7. között megrendezendő 20. Beethoven Budán Fesztivál alkalmával a Hagyományok Házában hirdetik ki. A fesztiválon tizenhat koncertet tartanak majd és egy emlékhangversennyel zárul a Várszínházban.

Beethoven Moonlight Sonata (Sonata al chiaro di luna)

La grande sonata al chiaro di luna.

A polgármester szerint Beethoven kultusza szorosan kötődik a magyarokhoz.

Pályázati felhívás: ITT

 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból