Követem Élet + Stílus Lemondott a NASA vezetője egy rejtélyes botrány miatt

Lemondott a NASA vezetője egy rejtélyes botrány miatt

Promóció

A NASA vezetője titokzatos módon lemondott egy meg nem nevezett hibára hivatkozva, egy héttel a SpaceX kilövés előtt.

Egy héttel a SapceX-misszió előtt meglepő a lemondása

Promóció
- Advertisement -

A folyamatosan fejlődő űrkutatásnak köszönhetően a NASA pár éven belül nőt küldeni a Holdra. Jelenleg pedig gőzerővel készülnek az Elon Musk alapította SpaceX és a NASA közös projektjére, amit egy váratlan esemény övez.

Ugyanis, mint kiderült, Douglas Loverro, a NASA emberi űrrepülési hivatalának vezetője tisztázatlan okok miatt mondott le, írja Futurism. Történt mindez alig egy héttel azelőtt, hogy 2011-óta először a SpaceX a NASA asztronautáival indít űrjárművet a világűrbe.

Douglas Loverro / Fotó: NASA

Loverro nyilatkozata alapján nagyon nehéz szívvel hagyja ott az űrközpontot, miután hibát követett el a héthónapos, az űrügynökségnél töltött szolgálata alatt. Az elődje, Bill Gerstenmaier ezzel szemben közel 15 évig vezette a NASA emberi űrrepülési hivatalát.

A kockázatok, legyen az technikai, politikai vagy személyes , mind lehetséges következményekkel járhatnak, ha nem megfelelően ítéljük meg azokat. Az év elején vállaltam egy ilyen kockázatot, amit a küldetés sikere érdekében szükségesnek találtam

– fogalmazott Loverro.

Találgatások folynak a lemondás valódi hátteréről

A lemondás valódi okáról csak találgatások folynak, egyes források szerint egy másik NASA-ügyvivő, Jim Bridenstine kényszerítette ki a lemondást, de Loverro visszautasította ezeket az állításokat.

A NASA felfedezett egy Stark Trek-jelvényhez hasonló képződményt a Marson

Egy váratlan intergalaktikus egybeesésnek köszönhetően, a NASA felfedezett egy homokdűne formációt a Marson, amely a Star Trek Csillagflotta emblémájára emlékeztet, írja a DesignTaxi. Az űrügynökség Mars felderítő szondája készítette a nagy felbontású képeket, amelyen a képződmény látható. Még a NASA szakemberei is elismerik a hasonlóságot a filmsorozatban látható logó és a Mars on felfedezett formáció között.

A törvényhozókat is aggasztja az eset és igyekeznek kideríteni a valódi okokat. Azt időzítés is meglepő tekintve a SpaceX-projekt közelségét. Hiszen történelmi pillanatnak tekinthető, hogy  a SpaceX azt tervezi, hogy a Crew Dragon űrjárművét NASA asztronautákkal, Bob Behnkennel és  Doug Hurleyval a fedélzetén küldi a Nemzetközi Űrállomásra.

A kép illusztráció / Fotó: Thom Baur

Az Ars Technica űrújságírója, Eric Berger szerint Loverro lemondásának nincs köze a SpaceX-misszióhoz, de szerinte a következő napokban további drámai fejlemények várhatóak az üggyel kapcsolatban.

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3