Lemondott az egészségügyi államtitkár, egyenesen Orbánnak nyújtotta be

Nagy Anikó lemondását nem Kásler Miklós miniszternek, hanem Orbán Viktor miniszterelnöknek és Áder János köztársasági elnöknek nyújtotta be.

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó – számolt be az MTI. Lemondását a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek nyújtotta be, azzal az indokkal, hogy gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni „és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit”. Mint mondta, szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

A Népszava kedden arról írt, hogy az elmúlt hetekben fagyossá vált Nagy Anikó és Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter viszonya, mert a tárcavezető az államtitkár feje felett hozott döntéseket egészségügyi kérdésekben. A napilap forrásai arról beszéltek, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Nagy Anikónak, és nem Káslernek kell távoznia, akinek pozícióját gyengíti, hogy nem sikerült új vezetőket kineveznie a humán tárcához tartozó területeken, miután felállította a régieket.

Egy kórházi dolgozó durván kitálalt, milyen csúnyaságok mennek az egészségügyben – VIDEÓ

Az Index egy többrészes riportot készít a magyar egészségügyről, annak valóságáról. Első részben P. Zoltán állt a kamerák mögé. Nem vállalta sem az arcát, eltorzított hangon beszélt. A négyéves egészségügyi tripje alatt sok mindent átélt. Beszélt olyan rendőrökről, akik megsérült embereket ütöttek. szemtanúja volt, hogy 6 rendőr körbeállt egy nőt, majd ütötték-verték, ahol érték.

A Medical Online portál is foglalkozott az üggyel kedden, erre reagálva adott ki közleményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyben azt írják, nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy Kásler nem tudott megfelelő vezetőt találni az OGYÉI élére, és az államtitkár megkerülésével nevezett ki ötfős irányítótestületet, vagy hogy ne lenne az EMMI működőképes. De azt is megjegyzik: nem a miniszter „bűne” a sürgősségi ellátás országos programjának csúszása, a tárca szerint az egészségügyi államtitkárság készített hiányos előterjesztést, ami miatt Kásler korrekciót rendelt el.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból