Olvasom Lena Dunham új regényét, a Verified Strangers-t az olvasói...

Lena Dunham új regényét, a Verified Strangers-t az olvasói formálhatják

Promóció

Lena Dunham, a 33 éves New York-i írónő új regényének, a Verified Stranger fejezeteinek tartalmát az olvasók találhatják ki. Dunham a Voige magazinban naponta publikálja a közösen alkotott történet alakulásait. 

Inspirálódás a karanténban 

Promóció
- Advertisement -

A COVID-19 világjárvány terjedésének lelassítása és mások egészsége érdekében a legokosabb otthon maradnunk. Ugyan átállni a távoktatásra és a home-office-ra nem könnyű feladat, ez az időszak mégis remek lehetőséget biztosít számunkra ahhoz, hogy új hobbikat vagy adottságokat fedezzünk fel, és üssük el azokkal üres perceinket. 

Lena Dunham legújabb regényét az olvasóival együtt írja / Fotó: Getty Images

Lena Dunhamet, a Csajok szerzőjét is megihlette a karantén, formabontó tölettel állt elő. Március 23-án közölték a Vogue-ban  az új regényének, a Verified Strangers-nek az első fejezetét. A történet a fiatal Ally-ről szól, aki egy borzalmas társkereső applikációval próbálja meg feldobni a mindennapjait. A kínos találkozók után azonban végleg lemond a botrányba fulladó randevúkról, és úgy dönt, tesz egy látogatást a ex-barátjánál. A történet azonban nemcsak tartalmilag, de technikailag is számos csavart tartalmaz. 

Kapcsolattartás a történetmondáson keresztül

Lena Dunham író szerint a legfontosabb, hogy a szociális távolságtartás idején se feledjük el kapcsolatainkat, és némiképp ápoljuk azokat. Ally történetén keresztül is szeretne az olvasóival kapcsolatot létesíteni, így lehetőséget ad arra, hogy a regény eseményeinek alakulásáról a rajongói dönthessenek. 

Még a szociális távolságtartás idején is fontosnak tartom kapcsolataink fenntartását és ápolását. Ez több módon is megvalítható, például a történetmondáson is keresztül. Ezért írok egy romantikus regényt, ami a vogue.com oldalán mindenki számára elérhető   

meséli az írónő. A történet befolyásolása pedig egész egyszerűen működik: Dunham instagram-poriflján a naponta frissített Instagram Storykban a követőknek lehetősége van szavazni Ally életének fordulópontjairól. Így a regény tulajdonképp közösen íródik.

Right now, we should all be using our unique skills and passions to make this period of time feel a little less lonely. My humble dream is to lift your spirits while we’re #socialdistancing (heck, I want to lift my own) and storytelling is the tool I know how to use. So I’m writing an interactive serialized romance novel for @voguemagazine. It’s a fictionalized modern love story called #VerifiedStrangers – A chapter a day, Monday through Friday, for as long as it takes… and you can vote via poll which direction it should go next! First chapter is up now! Read along and let me know which way you want it to go (polls are up on Vogue’s IG stories every Tuesday and Friday) and you will ultimately decide who (if anyone!) our protagonist, Ally, ends up with. I hope you are all safe and sound. Sending love and hopefully some happy entertainment. The link to read along is in my bio! Oh – and ask me questions with the hashtag #VerifiedStrangersOnVogue and I’ll answer some on IG stories and in comments too! Will you tell me what moments made you laugh, cringe or relate? Does Ally remind you of yourself?

17.6k Likes, 601 Comments – Lena Dunham (@lenadunham) on Instagram: “Right now, we should all be using our unique skills and passions to make this period of time feel a…”

A könyv sikere többek közt az ingyenes, online elérésnek köszönhető, de ebben szerepet játszik az is, hogy a karantén ideje alatt egyre többen az olvasásban próbálják felfedezni az unalom biztos ellenszerét.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3