Lencsés Luca többszörös magyar bajnok rögbis egyik futama közepén feladta a küzdelmet, amiért a Bajnokok kőkeményen beleszálltak a futamokat követő megbeszélésen.

Lencsés Luca pengeélen táncol

Hétfőn premier jelleggel 65 méteres olimpiai medence pálya debütált az Exatlon Hungary műsorában. A tét a villáért és az előnyért folyt a Bajnokok és Kihívók közt. A dupla tétért folytatott küzdelmet a Kihívók nyerték meg, és végre visszatérhettek a luxus körülmények közé. A táborba érkezve a Bajnokok viszont képtelenek voltak tovább leplezni csalódottságukat, amiért Lencsés Luca hangot adott saját teljesítményével szembeni elégedetlenségének.

Lencses Luca Exatlon Hungary Bajnokok
Lencsés Luca Feladta, És Csapattársai Haragjával Szemben Védekezik / Fotó: Tv2

A parázsvita hangos szóváltás kíséretében robbant a Bajnokok között, és a vereséget tetőző ingerültség a játékosok teljesítményére a hét következő felében is kihatással lehet. Somhegyi Krisztián, Tóth Janka és Ujvári Izabella azt kifogásolták, hogy Lencsés Luca élsportoló létére olyan kijelentést tett, amit saját bevallásuk szerint ők egész sportkarrierjük során sosem engedtek meg maguknak.

Virág András és Móricz Dániel igyekeztek árnyalni a mindenki feje fölött gomolygó viharfelkőket, és elmagyarázni Lucának, hogy a csapat integritását, és a hátralévő futamok sikerét veszélyezteti, ha azt érzik, hogy egyik társuk a küzdelem kellős közepén feladja.

Egy Bajnok nem adhatja fel?

Lencsés Luca azzal próbált védekezni, hogy számára lelkileg nem fért volna bele nekivágni a következő futamának, ha nem őszinte magához, és nem mondja ki hangosan, hogy a sikertelen próbatétel oka az érzelmi lemondásból fakadt. A rendkívül feldúlt sportoló csapattársai minden szavára támadással reagált, és temperamentumosan igyekezett lezárni a vitát azzal, hogy tudomásul vette, ezentúl mit szabad mondania és mit nem.

Kapcsolódó cikk

A megbeszélés során Kocsis Lilkó egyszer sem szólalt meg, a sérüléséből még mindig felépülni képtelen Szabó Franciska viszont négyszemközt próbált hatni Lucára és belátásra bírni őt. Felhívta rá a figyelmét, hogy a verseny ezen szakaszában nem egyéni sportolóként van jelen, hanem csapatszellemben kell gondolkoznia, és nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy amit mond, az a többiek teljesítményére is hatással lehet. Lencsés Luca valamivel közelebb került hozzá, hogy megértse játékostársai álláspontját, és a Francival való beszélgetés után mintha belátta volna, hogy a futamai során a pálya mellett vele együtt futó Bajnokok szurkolása okafogyottá válik, ha ő utána mégis magába roskadva távozik egy-egy próbatételről.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet