Lennox Rodgers egy exbetörő, aki 21 évet töltött börtönben, mielőtt jó útra tért, és biztonsági szakértőként kezdett dolgozni.

Rodgers megosztotta, tapasztalatai szerint mire érdemes figyelni, ha meg szeretnénk előzni, hogy betörjenek hozzánk, írja24.hu. Elárulta, az esős időjárás a betörők kedvence, ugyanis ilyenkor az emberek azt hihetik, a zajok a vihar miatt vannak. 

Az egyik tanácsa az volt, hogy legyünk óvatosak a közösségi médiával, mivel rossz szándékú emberekhez is eljuthat annak a híre, hogy milyen értéktárgyaink vannak és hol. Azt is javasolja, hogy ne tartsunk otthon készpénzt és értéktárgyakat, vagy ezeket ne a matrac alatt, hanem meglepőbb helyeken, például régi befőttesüvegekben, konzervesdobozokban tároljuk. A padlás is jó rejtekhely lehet, mivel a betörők nem szeretnek a ház olyan helyére menni, ahol könnyen “csapdába eshetnek”.

Az okoscsengő segíthet abban, hogy távolról is észrevegyük, ha baj van, és tudjuk értesíteni a rendőrséget és a szomszédokat. Egy hangos kerítés is segíthet abban, hogy felfigyeljünk a betörők jelenlétére. Rodgers kiemelte, hogy az egyik leghasznosabb módszer megkérni a szomszédokat, hogy szóljanak, ha furcsa jelenségeket tapasztalnak. 

A kutyatartás, vagy annak tettetése is elüldözheti a betörőket, ha nincs is kutyánk, akkor is érdemes kitenni egy “harapós kutya” táblát, illetve kintről is jól látható helyre érdemes tenni kutyatálat. Emellett az is segíthet, ha égve hagyunk egy kintről látható lámpát a házban, amikor nem vagyunk otthon. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet