Olvasom Vers Leonard Cohen utolsó versei

Leonard Cohen utolsó versei

Hamarosan egy éve, hogy eltávozott közülünk a karcos hangú kanadai énekes, Leonard Cohen, de az emlékét tovább őrzi egy halála előtt pár nappal befejezett verseskötete. 

- Advertisement -

A The Flame leírásában az szerepel, hogy ‘a láng, avagy hogyan fenyegette kultúránk önmaga kihalását’. Sajnos nem tudom kitalálni, mire gondolt a költő, és az biztos, hogy még egy évet kell várnunk, mire kiderül, a kötet ugyanis 2018 októberében lát majd napvilágot. 

Sokak számára lehet ismerős a költői sors, amit megtestesített az 1960-as évek Londonjában,  ahol hideg szobákban írta szomorú verseit és ebből próbálta meg eltartani magát.

Mindez még azelőtt történt, hogy Görögországba költözött és megismerte Marianne-t, akihez a So Long Marianne dalok szólnak. ’67-ben adta a fejét dalszerzésre, de sosem hagyta ott teljesen a költészetet. Menedzsere így nyilatkozott a Guardian-nak:

Hiába romlott az egészsége, Leonard mégis váratlanul halt meg. Azon kevesek közé tartoztunk, akik láthatták az utolsó napjaiban és láthattuk, ahogy az a bizonyos láng végig égett benne, az utolsó pillanatig is. Ez a könyv, amit halála előtt pár nappal fejezett be csupán, mindenkinek megmutatja majd, milyen intenzív is volt ez a benne égő tűz valójában. 

Leonard Cohen – So Long, Marianne (Live in Dublin)

Leonard Cohen’s official video for his live performance of Song Long, Marianne. Click to listen to Leonard Cohen on Spotify: http://smarturl.it/LCspotifyGH Click to listen to Live in Dublin on Apple Music: http://smarturl.it/LCDublinAM, Click to listen to Live in Dublin on Google Play Music: http://smarturl.it/LCDublinGoogle Buy the album/DVD Live in Dublin on Amazon: http://smarturl.it/LCDublinDVD More videos from Leonard Cohen: Travelling Light: https://www.youtube.com/watch?v=okaqX…

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

Brad Pitt: “Quentin Tarantino több nőt szabadított meg a cipőjétől, mint a reptéri ellenőrök valaha”

Nem csak Leonardo DiCapriót és Margot Robbie-t említette meg, de kifejezte háláját Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje iránt is Brad Pitt.

Így reagált Jennifer Aniston, amikor Brad Pitt viccelődött a SAG-gálán

Az amerikai film- és televíziós színészek céhének díjkiosztóját (Screen Actors Guild Awards) vasárnap este tartották, amelyen Jennifer Aniston és Brad Pitt is díjjal távozott.

ez is érdekeltéged
<3