Olvasom Vers Leonard Cohen utolsó versei

Leonard Cohen utolsó versei

Promóció

Hamarosan egy éve, hogy eltávozott közülünk a karcos hangú kanadai énekes, Leonard Cohen, de az emlékét tovább őrzi egy halála előtt pár nappal befejezett verseskötete. 

Promóció
- Advertisement -

A The Flame leírásában az szerepel, hogy ‘a láng, avagy hogyan fenyegette kultúránk önmaga kihalását’. Sajnos nem tudom kitalálni, mire gondolt a költő, és az biztos, hogy még egy évet kell várnunk, mire kiderül, a kötet ugyanis 2018 októberében lát majd napvilágot. 

Sokak számára lehet ismerős a költői sors, amit megtestesített az 1960-as évek Londonjában,  ahol hideg szobákban írta szomorú verseit és ebből próbálta meg eltartani magát.

Mindez még azelőtt történt, hogy Görögországba költözött és megismerte Marianne-t, akihez a So Long Marianne dalok szólnak. ’67-ben adta a fejét dalszerzésre, de sosem hagyta ott teljesen a költészetet. Menedzsere így nyilatkozott a Guardian-nak:

Hiába romlott az egészsége, Leonard mégis váratlanul halt meg. Azon kevesek közé tartoztunk, akik láthatták az utolsó napjaiban és láthattuk, ahogy az a bizonyos láng végig égett benne, az utolsó pillanatig is. Ez a könyv, amit halála előtt pár nappal fejezett be csupán, mindenkinek megmutatja majd, milyen intenzív is volt ez a benne égő tűz valójában. 

Leonard Cohen – So Long, Marianne (Live in Dublin)

Leonard Cohen’s official video for his live performance of Song Long, Marianne. Click to listen to Leonard Cohen on Spotify: http://smarturl.it/LCspotifyGH Click to listen to Live in Dublin on Apple Music: http://smarturl.it/LCDublinAM, Click to listen to Live in Dublin on Google Play Music: http://smarturl.it/LCDublinGoogle Buy the album/DVD Live in Dublin on Amazon: http://smarturl.it/LCDublinDVD More videos from Leonard Cohen: Travelling Light: https://www.youtube.com/watch?v=okaqX…

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3