Nézem Képzőművészet Óriási felfedezést tettek Leonardo Da Vinci egyik festménye alatt...

Óriási felfedezést tettek Leonardo Da Vinci egyik festménye alatt a kutatók

Promóció

Leonardo Da Vinci művészetének szerelmesei valószínűleg ujjongva olvassák majd, hogy a művész munkáiban további újdonságokat találtak a történészek. A Sziklás Madonna című festmény alatt felfedezték az eredeti vázlatot. Az érdekesség pedig csak ezután jött.

Promóció
- Advertisement -

Leonardo Da Vinci az egyik legnagyobb hatású művész, akinek munkássága a mai napig csodálattal és megdöbbenéssel tölti el a művészetekért rajongó embereket. Valóban elképesztő tudással rendelkezett, és korát megelőzve, hihetetlen felfedezéseket tett például az emberi testről. Pont emiatt tartja lázban a régészeket, művészettörténészeket munkássága, amely mindig ad valamilyen új perspektívát.

Virgin of the Rocks / Fotó: BBC

Legutóbb a Sziklás Madonna című képét vizsgálták meg, amely 1483 és 1486 között készült. A londoni National Gallery kutatói egy különleges technikával megvilágították a festményt, így az kiadta a kép eredeti vázlatát. A szakemberek azt is megállapították, hogy Da Vinci cink alapú pigmenssel rajzolta a vázlatot. Erre azután került sor, miután a múzeum 2005-ben infravörös reflektográfia segítségével megvizsgálta a remekművet, majd 18 hónapot töltött a helyreállításával.

Áthelyezik Leonardo da Vinci leghíresebb festményét a Louvre-ban

Leonardo da Vinci (1452-1519) festménye száz lépéssel kerül arrébb július 16-án este a világ egyik legnagyobb és leglátogatottabb múzeumában. Másnap ugyanúgy látható lesz a Médicis Galériá ban egy 12 méter magas betonfalra helyezett klimatizált üvegburában, mint ahogy eddig.

Az egyértelmű, és talán nem meglepő, hogy Da Vinci perfekcionista volt, miközben ide-oda „sétált” néhány koncepció között a végső döntés előtt. Az egyik vázlat például teljesen eltér a most látható alkotástól, a tárgyakat magasabban ábrázolta a festő. Aki kíváncsi a művész vázlataira, látogasson el a National Gallery-be, ahol a Leonardo: Experience a Masterpiece című kiállítást egészen novemberig.

Íme, a festmény és alatta az eredeti vázlatrajz:

Bámulatos felfedezés / Fotó: Designtaxi

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3