Követem Élet + Stílus Így jöttem rá, hogy leszbikus vagyok – 14 nő...

Így jöttem rá, hogy leszbikus vagyok – 14 nő vallomása

Hirdetés

Az, hogy miként határozzuk meg magunkat a szexuális orientációnk vonatkozásában – leszbikus, biszexuális, aszexuális vagy egyik sem –, nem egy ellenőrző lista alapján dől el. Nők önmaguk előtti coming out történetei következnek.

1
Nem is olyan egyszerű

/ Fotó: Klaus Vedfelt / Getty Images
Hirdetés

A szexualitás rendkívül széles spektrumon mozog és ezen a skálán rengeteg szürke zóna lelhető fel a nemi hovatartozás és az orientáció tekintetében. Magyarul: nincsenek egyértelmű kritériumok, amelyek alapján meg lehet határozni, hogy valaki meleg (vagy bármilyen más kategóriába sorolható).

„Ha meg akarjuk határozni, ki tekinthető melegnek, úgy lehetne megfogalmazni, hogy a saját neme iránt vonzódik szexuálisan és/vagy érzelmileg. Olykor ez egy általános felismerést jelent, máskor pedig magunktól jövünk rá például egy barátság során, amikor valaki elkezd többet érezni az azonos nemű barátja iránt. Olykor meg a szexualitás felfedezése vezethet rá” – mondja Kryss Shane, LGBTQ+ szakértő.

A Stranger Things 3. Robinja döntött a leszbikus sztori mellett

A Stranger Things 3. évadjában izgalmas időszakot látunk: nyári szünet, ami a tinik életében szinte egyenlő a szerelmi kapcsolatokkal. Steve ( Joe Keery) sajnos kénytelen robotolni egy fagylalt üzletben, ahol munkatársa, Robin ( Maya Hawke) nem éppen olyan típusú lány, akire Steve korábban bukott. Úgy is mondhatjuk, Nancy Wheeler ( Natalia Dyer) teljes ellentéte.

Sokaknak van tehát „aha-élményük”, amikor hirtelen rádöbbennek másságukra, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenkinél így történik, sőt. Tehát, ha valaki folyamatosan elbizonytalanodik, hogy vajon meleg-e vagy sem – miközben, ahogy említettük, nem lehet egyértelműen definiálni, ki számít annak – talán hasznos lesz elolvasni az alábbi 14 nő történetét arról, hogyan fedezték fel, kik is valójában.

Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3