Az, hogy miként határozzuk meg magunkat a szexuális orientációnk vonatkozásában – leszbikus, biszexuális, aszexuális vagy egyik sem –, nem egy ellenőrző lista alapján dől el. Nők önmaguk előtti coming out történetei következnek.

Nem is olyan egyszerű

A szexualitás rendkívül széles spektrumon mozog és ezen a skálán rengeteg szürke zóna lelhető fel a nemi hovatartozás és az orientáció tekintetében. Magyarul: nincsenek egyértelmű kritériumok, amelyek alapján meg lehet határozni, hogy valaki meleg (vagy bármilyen más kategóriába sorolható).

Nok Leszbikus Coming Out
/ Fotó: Klaus Vedfelt / Getty Images

„Ha meg akarjuk határozni, ki tekinthető melegnek, úgy lehetne megfogalmazni, hogy a saját neme iránt vonzódik szexuálisan és/vagy érzelmileg. Olykor ez egy általános felismerést jelent, máskor pedig magunktól jövünk rá például egy barátság során, amikor valaki elkezd többet érezni az azonos nemű barátja iránt. Olykor meg a szexualitás felfedezése vezethet rá” – mondja Kryss Shane, LGBTQ+ szakértő.

A Stranger Things 3. Robinja döntött a leszbikus sztori mellett

A Stranger Things 3. évadjában izgalmas időszakot látunk: nyári szünet, ami a tinik életében szinte egyenlő a szerelmi kapcsolatokkal. Steve ( Joe Keery) sajnos kénytelen robotolni egy fagylalt üzletben, ahol munkatársa, Robin ( Maya Hawke) nem éppen olyan típusú lány, akire Steve korábban bukott. Úgy is mondhatjuk, Nancy Wheeler ( Natalia Dyer) teljes ellentéte.

Sokaknak van tehát „aha-élményük”, amikor hirtelen rádöbbennek másságukra, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenkinél így történik, sőt. Tehát, ha valaki folyamatosan elbizonytalanodik, hogy vajon meleg-e vagy sem – miközben, ahogy említettük, nem lehet egyértelműen definiálni, ki számít annak – talán hasznos lesz elolvasni az alábbi 14 nő történetét arról, hogyan fedezték fel, kik is valójában.

Középiskolai kapcsolat

Andrea, 19 éves: Mindig is tudtam, de titkoltam, mert attól féltem, hogy a családom nem lesz megértő. Aztán középiskolában megismertem egy lányt, és titokban elkezdtünk találkozgatni. Onnantól kezdve nem volt visszaút, és elmondtam. Miatta érdemes volt bevállalnom a szüleim reakcióját.

Szakítás után egy barátnő nyújt vigaszt

Nicole, 21: Ha visszagondolok, szerintem valahol tudat alatt mindig is tudtam. De egészen a középiskola végéig mindig is a fiúk érdekeltek – még randiztam is egy sráccal az utolsó évben. Mindenkinek azt mondtam, hogy valószínűleg hozzámegyek feleségül, mert ő volt a nagy szerelmem. A szakításunkkor részegen összejöttem egy barátnőmmel, akivel mindig is mintha lett volna valami közöttünk… és végül megtörtént.

Kutatómunkával

Chaya Milchtein, 24: 16 éves koromban nevelőotthonba kerültem. Azt sem tudtam, mit jelent az, ha valaki meleg. Az otthonban egy lány kikezdett velem, miközben én azt sem tudtam, hogy kell az ellenkező nemmel viselkedni, nemhogy akkor, ha egy lány érdeklődik irántam. Néhány hónappal később a Facebookon tájékozódtam az LGBTQ+ közösségről. Elolvastam néhány cikket is, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni, mi a helyzet.

Elfogytak a Star Wars-akciófigurák

Stacy Carter, 27: Tízéves koromban vettem észre először. A bébiszitteremtől kaptam egy csomó Csillagok háborúja-figurát, és esküvőmániás gyerekként rögtön elkezdtem őket szépen párba állítani, a fiú babát a lány babához. A vége felé elfogytak a fiú babák és maradt két csodaszép lány figurám.

12 érdekesség a Star Wars: Skywalker koráról, amit érdemes tudnod

A -rajongók rajongók már számolják a napokat az új trilógia befejező epizódjának a premierjéig. Összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket a Star Wars: Skywalker kora című filmmel kapcsolatban. Az új rész és az Utolsó Jedik eseményei között eltelt valamennyi idő, de azt Abrams sem árulta el, hogy pontosan mennyi.

Fölraktam őket az ablakpárkányra egymás mellé és valami összeállt a fejemben. Akkor gondoltam először arra, hogy akár két lány is alkothat egy párt. Semmi kivetnivalót nem találtam abban, ahogy a két lány babára néztem egymás mellett.

Kollegális viszony

Beck Power, 35: Egyik este elmentem bulizni a munkahelyi barátaimmal, és végül hárman az egyik srác ágyában kötöttünk ki. Mindannyian összebújtunk, amikor a srác elaludt, és az egyik lány egyszer csak megfordult, velem szemben. Megcsókoltuk egymást, és már nem volt visszaút.

Romantikus hősnőként

Kristen Smith, 35: 31 éves egyedülálló anya voltam egy egyéves gyerekkel, amikor rájöttem, hogy beleszerettem a kolléganőmbe. Akkor már két éve elválaszthatatlanok voltunk. Amikor elutazott egy magányos visszavonulásra, nagyon hiányzott. Ahogy hazajött, engem hívott fel először.

Hatalmas sikert aratott egy leszbikus szerelemről szóló film Cannes-ban

Szerelmesek lesznek egymásba egy olyan országban, amelyik tiltja az azonos neműek közötti kapcsolat minden formáját. A homoszexualitás bűncselekménynek számít Kenyában, és 14 év börtönnel büntethető. A lányok persze próbálják titokban tartani kapcsolatukat. A mikor kitudódik a viszony, mindenféle borzalmas eszközzel igyekeznek szétválasztani a szerelmeseket.

Hatalmas boldogság töltött el, hogy végre jelentkezett. Amikor letettem a telefont, körbetáncoltam a szobát, majd teljesen lemerevedtem. Rájöttem, hogy olyan vagyok, mint egy giccses, romantikus film szerelmes főszereplője. Szerelmes vagyok… egy nőbe.

Az első csók

Natasha Ponomaroff, 27: 16 éves koromban megcsókoltam egy lányt egy bulin és csodálatos volt! Minden olyan természetesen történt, a testem tudta, hogy mit kell tennie. Úgy reagáltam, ahogy jónak éreztem, ahogy mindig is elképzeltem egy első csókot. Először azt próbáltam beadni magamnak, hogy biszexuális vagyok. Aztán éreztem, úgy vonzódom a lányokhoz, ahogy a fiúkhoz sohasem.

A legjobb barátnővel

Allison Burnett, 33: Az egyetem alatt összebarátkoztam egy nővel és évekig ő volt a legjobb barátnőm. Mindig is tetszett, és amennyire tudom, én is neki. Mindketten elnyomtuk magunkban ezeket az érzéseket, mert mindketten heterónak tartottuk magunkat.

A női gyönyör titkai – nők mondják el, hogyan szeretik a leginkább

A női gyönyör titkai – nők mondják el, hogyan szeretik a leginkább A hátamon fekszem felhúzott lábakkal, a partnerem egyből a lényegre tér. A lábam a mellkasa magasságában, hogy minél mélyebben belém hatoljon. A saját ritmusában mozog, miközben a kezével a csiklómat is ingerli – nem tud hibázni! Rose, 30

Egészen addig tagadásban éltem, amíg 23 éves koromban először csókolóztunk. Akkor azon nyomban megszűnt a tagadás. Biztosan tudtam, hogy meleg vagyok.

Újjászületés a baleset után

Kaiti Pritchett, 24: Két éve, 22 évesen autóbalesetem volt. Szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtem, de a piros Volkswagenem, amivel középiskolás korom óta jártam, totálkárosra tört. Annak ellenére, hogy nem sérültem meg komolyan, mégis, mintha az ütközés a velőmig hatolt volna. Másnap, amikor felébredtem, belenéztem a tükörbe és azt gondoltam: „Úristen! Meleg vagyok!”

Partner: Hallottad már Kanada legjobb leszbikus power-pop bandáját? / ContextUs

Kínos életszituációk, mint megtalálni a szobatársad dildóját, wc-be ejtett, majd kihalászott szemüvegek – erről szól az Ontarió-i banda első lemeze, az In Search of Lost Time. Josée Caron és Lucy Niles dalszerzők a ’90-es évek alt-rock alapjain nyugvó, power akkordokkal tarkított dallamaikba csempésznek annyi humort, ami a legpesszimistább arcokra is mosolyt csal.

Visszagondolva, a megvilágosodásom a baleset után a sürgősségin tett látogatásomnak köszönhető. Nyolc órán át ültem az osztályon és vártam a soromra, de egyetlen családtagom sem jött el, hogy mellettem legyen. Rájöttem, hogy egy hamis világban éltem olyanok között, akiknek nem vagyok ugyanolyan fontos, mint amilyenek ők nekem.

Gyerekkortól érezve

Shari Drayer, 34: Tudtam, hogy valamiért más vagyok, mint a többiek. Egész kiskoromtól vonzódtam a nőkhöz, de persze fogalmam sem volt még akkor, mit jelent melegnek vagy leszbikusnak lenni. 13 éves koromban összejöttem egy lánnyal, és egy évvel később már el is mondtam mindenkinek, mi a helyzet.

Jó éjszakát!

Robyn Vie Carpenter, 52: Egy barátnőmnél aludtam, és amikor ágyba kerültem, adott egy jóéjt puszit. Esküszöm, a fellegekben jártam! Az ég kitisztult, kisütött a nap, és az a hatalmas súly, amiről nem is tudtam, hogy cipelem, hirtelen leesett rólam. Pont ahogy Katy Perry is megénekelte: „I kissed a girl and I liked it”, haha!

Katy Perry – I Kissed A Girl (Official)

Get “I Kissed A Girl” from Katy Perry’s ‘One of the Boys”: http://katy.to/OneOfTheBoys Katy Perry Complete Collection on Spotify: http://katy.to/SpotifyComp…

Egy heteró párnak köszönhetően

Lana Dingwall, 30: 16 éves koromban nem tudtam, hogy mi is a gond. Nagyon jófej fiúkkal randizgattam, de igazán egyik sem fogott meg különösebben. Sosem gondoltam arra, hogy leszbikus lennék, amíg rá nem jöttem, hogy az vagyok.

Meghalt a Budapest Pride elnöke, Nagy Szilvia – ContextUs

Meghalt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke, a Szivárvány Misszió Alapítvány vezetője. “Hogyan tudja 12 ember önkéntes munkában, munkaidő utáni találkozókkal megszervezni a Felvonulást és az egyhónapos Fesztivált? Hogyan tud ez a csapat év közben emellett kampányokat szervezni, vidékre kitelepülni, közösségszervező munkát folytatni és menedzselni a közel 300 önkéntest?

Egyik éjjel megvilágosodtam. Előző nap buliban voltam, és egy heteró pár bejött abba a szobába, ahol épp tartózkodtam. Mindenki arról beszélt, hogy milyen jól nézett ki a srác – én meg pont ezt gondoltam a lányról. Egy pillanat alatt, amit addig nem tudtam hova tenni, a helyére került.

Google-találat

Veronica Dobson, 31: Emlékszem, még a 20-as éveim elején rákerestem a gugliban: „Honnan tudod, hogy biszex vagy?”. Őszintén szólva, ilyenkor az egyetlen találatnak az „Onnan tudod, hogy biszex vagy, hogy rákeresel a Google-ban, hogy biszex vagy-e” című cikknek kéne lennie. De miután elkezdtem nyíltan lányokkal randizni, rájöttem, hogy leszbikus vagyok, és újra coming outoltam.

Szintén egy korai puszi

Stephanie Wagner, 41: Már tíz évesen tisztában voltam azzal, hogy meleg vagyok. Az első, ártatlan csókot egy lánytól kaptam, és tisztán éreztem és tudtam, már akkor, hogy jobban szeretem a lányokat, mint a fiúkat.

Köszönjük, Cosmopolitan!

További érdekességeket olvashatsz a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.